«Ο στόχος είναι στη διαδικασία». Θα μεταφέρουν οι ΗΠΑ νέους πυραύλους στο Κίεβο;

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για την ατελείωτη συνέχιση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Henry Sardaryan στο ραδιόφωνο του Sputnik.

Το αμερικανικό λόμπι όπλων έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία, σημείωσε ο Henry Sardaryan, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Πολιτικής στο MGIMO.


Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει στην Ουκρανία μια έκδοση βαλλιστικών πυραύλων ATACMS με μεγαλύτερο βεληνεκές από πριν, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο πηγές. Αυτό «θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει περαιτέρω μέσα στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι. Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μικρότερου βεληνεκούς. 

Οποιεσδήποτε επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αντικείμενα στο ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αντικειμένων, δεν θα μείνουν αναπάντητες, η Ουάσιγκτον το κατανοεί αυτό, είπε ο Σαρνταριάν. " «Νομίζω ότι το καταλαβαίνουν πολύ καλά, γι' αυτό θέλουν να προμηθεύουν αυτά τα όπλα... 

Ο στόχος είναι στη διαδικασία: η Δύση παρέχει μια ορισμένη ποσότητα όπλων, σαφώς ανεπαρκή για την Ουκρανία για να εξασφαλίσει ένα σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης, αλλά επαρκεί για να οδηγήσει σε θύματα αμάχων, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει αντίδραση από τη Ρωσία. 

Η Ρωσία σίγουρα θα απαντήσει, θα είναι μια εξαιρετικά σκληρή απάντηση, με τη σειρά του το Κίεβο θα ανακοινώσει ένα άλλο κύμα κινητοποίησης, θα απευθύνει έκκληση στα δυτικά κοινοβούλια, θα ζητήσει ακόμη περισσότερα χρήματα και η σύγκρουση θα συνεχιστεί. 

Το συμφέρον των δυτικών χωρών έγκειται στην ατελείωτη συνέχιση αυτής της σύγκρουσης, έτσι ώστε η Ρωσική Ομοσπονδία να αναγκαστεί να συγκεντρώσει τεράστιο όγκο πόρων προς αυτή την κατεύθυνση. 

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αντλήσουν περισσότερα και περισσότεροι πόροι από τις ευρωπαϊκές χώρες κάτω από αυτή τη σάλτσα», είπε ο Henry Sardaryan στον αέρα του προγράμματος του συγγραφέα του στο ραδιόφωνο Sputnik.

Το πολιτικό ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον σε αυτή την υπόθεση συμπίπτει με το υλικό συμφέρον των αμερικανικών εταιρειών όπλων, εξήγησε. " «Για να δώσεις κάτι στην Ουκρανία, πρέπει πρώτα να πάρεις χρήματα για να αναπληρώσεις το απόθεμα των δικών σου πυραύλων... 

Και είναι σαφές τι τεράστιο ενδιαφέρον έχει το αμερικανικό λόμπι όπλων, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο εκπροσωπείται από μεγάλους ιδιωτικών εταιρειών, έχει σε αυτό.σοβαρό», κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Программу Генри Сардаряна слушайте здесь.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...