Το αστυνομικό τμήμα έδωσε τις λεπτομέρειες του θανάτου στην Ίσπανία του πιλότου που απήγαγε ρωσικό ελικόπτερο

 ΜΟΣΧΑ, 19 Φεβρουαρίου – RIA Novosti.

Ο πιλότος Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο οποίος απήγαγε ένα ρωσικό ελικόπτερο, θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί αφού κάλεσε την πρώην κοπέλα του να το επισκεφτεί, γράφει η Ukrayinska Pravda, επικαλούμενη πηγές στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας. "

"Αυτός (ο Kuzminov - σημείωμα του εκδότη) αποφάσισε να μετακομίσει στην Ισπανία αντί να είναι εδώ.

 Από ό,τι γνωρίζουμε: κάλεσε τον πρώην του στο σπίτι του και (αυτός - σημείωμα του συντάκτη) βρέθηκε πυροβολημένος", - αναφέρει η δημοσίευση. 

Η πηγή του δημοσίευματος υποστηρίζει ότι κοντά στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο, στο οποίο φέρεται να τράπηκαν σε φυγή οι εκκαθαριστές.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο UNIAN τη Δευτέρα, το σώμα του Kuzminov φέρεται να βρέθηκε στον δήμο Villajoyos στην Ισπανία. Σύμφωνα με το RBC-Ukraine, πληροφορίες για τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο Αντρέι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, η Ισπανική Πολιτική Φρουρά δήλωσε στο RIA Novosti ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για τη δολοφονία του αποστάτη. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκαν ασυνέπειες στα δημοσιεύματα των ισπανικών μέσων ενημέρωσης. 

Έτσι, μιλούσαν για τον θάνατο ενός 33χρονου Ουκρανού, αλλά παλαιότερες ανοιχτές πηγές ανέφεραν ότι ο Κουζμίνοφ ήταν 28 ετών. Η ισπανική πύλη ειδήσεων Eureka News, η οποία ανέφερε τον θάνατο του πιλότου επικαλούμενη ανεπίσημες πηγές της Πολιτικής Φρουράς, διέγραψε αργότερα αυτή την είδηση ​​από τη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο X. 

Επιπλέον, ο ιταλικός πόρος Il Corrispondente, ο οποίος δεν έχει έντυπη έκδοση και δεν περιέχει πληροφορίες για τους συντάκτες των υλικών, επικαλούμενος πηγή της Ισπανικής Πολιτικής Φρουράς, ανέφερε ότι ο Κουζμίνοφ σκοτώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου με 12 πυροβολισμούς, μετά από το οποίο το σώμα του έπεσε κάτω από το αυτοκίνητο των δολοφόνων. 

Το σημείωμα υπό τον τίτλο «Οι προδότες δεν ζουν πολύ» περιέχει πολλά προσβλητικά σχόλια στα ουκρανικά που απευθύνονται στη δημοσίευση. Το περασμένο καλοκαίρι, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και τα τηλεγραφικά κανάλια υποστήριξαν ότι ένας Ρώσος πιλότος κατέλαβε ένα ελικόπτερο Mi-8 και το πέταξε από το Κουρσκ στην Ουκρανία. 

Υποτίθεται ότι η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών τον έπεισε να το κάνει αυτό. Στο πλοίο επέβαιναν άλλα δύο μέλη του πληρώματος· πέθαναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...