Πορτογαλία: Αποκλείει συνεργασία με την ακροδεξιά και επιδιώκει απόλυτη πλειοψηφία ο Λουίς Μοντενέγκρο

 Ο ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού της Πορτογαλίας, Δημοκρατική Συμμαχία, Luís Montenegro, δήλωσε χτες Δευτέρα ότι αγωνίζεται για να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του Μαρτίου και απέκλεισε μια συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα Chega.

Αυτό δήλωσε ο Montenegro σε μια συζήτηση με τον αρχηγό της Chega, André Ventura , στην πορτογαλική δημόσια τηλεόραση, RTP. Στη συνάντηση επέμεινε ότι η AD έχει στόχο να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει Κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία.

«Και σε αυτό είμαι επικεντρωμένος», είπε ο Μοντενέγκρο πρόεδρος ο ίδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), που μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CDS-PP) αποτελούν τη Δημοκρατική Συμμαχία (AD) .

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τις πρόωρες εκλογές για τις 10 Μαρτίου μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού, António Costa.

Ο επικεφαλής της AD επέκρινε τον ακροδεξιό αντίπαλό του επειδή περιέγραψε το κόμμα του ως «πολιτική πόρνη». “Αυτή δεν είναι κατάλληλη γλώσσα, αυτό είναι μηδενικό πτυχίο στην πολιτική, δεν το αποδέχομαι”, παρατήρησε ο Montenegro.

Αργότερα, ερωτηθείς από τον συντονιστή για αυτά τα λόγια, ο Α. Βεντούρα θεώρησε ότι ο αντίπαλός του «είναι ανίκανος να πάρει αποφάσεις». Ωστόσο, η ακροδεξιά διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα «διαθέσιμη» να μιλήσει, παρά το γεγονός ότι αυτός ο διάλογος δεν υπάρχει με την AD.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά, μίλησαν επίσης για συντάξεις, περιπτώσεις διαφθοράς και διαμαρτυρίες των δυνάμεων ασφαλείας, τις οποίες, για τον Montenegro, ο Τσέγκα εργαλειοποιεί προς όφελος του.

Όταν και οι δύο ρωτήθηκαν ποιος είναι ο βασικός τους αντίπαλος στις εκλογές της 10ης Μαρτίου, δεν δίστασαν να απαντήσουν ότι είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πηγή: RTVE.es/EFE

Πηγή: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...