Η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αβντεέβκα δήλωσε ότι σε ορισμένα σημεία είναι πλήρως περικυκλωμένη

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti.

Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που στάλθηκε επειγόντως στην Αβντεέβκα, είναι σε ορισμένα σημεία πλήρως περικυκλωμένη, ανέφερε το ουκρανικό δημοσίευμα Strana, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή της ταξιαρχίας Ροντιόν Κουδριάσοφ. "

«Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου στην Avdievka είναι περικυκλωμένη σε ορισμένα σημεία, <...> σε ορισμένα σημεία η κατάσταση είναι κρίσιμη, υπάρχει περικύκλωση 360 μοιρών και σε ορισμένα σημεία περικύκλωση 180 μοιρών», αναφέρει το υλικό. 

Πριν από αυτό, σήμερα ο στρατιωτικός σχηματισμός αποκαλούσε το εργοστάσιο οπτάνθρακα, το οποίο βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης, «το νέο του σπίτι».

Εκείνη την εβδομάδα, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναδιάταξη επειγόντως της τρίτης ταξιαρχίας επίθεσης στην Avdiivka για να ενισχύσει τα ουκρανικά στρατεύματα. Όπως έγραψε η ίδια η υπηρεσία Τύπου της μονάδας, η κατάσταση στην πόλη για το καθεστώς του Κιέβου ήταν ήδη εξαιρετικά κρίσιμη εκείνη την εποχή.

Την Τρίτη, ο βουλευτής του Λαϊκού Συμβουλίου της ΛΔΔ, μέλος της επιτροπής για την υποστήριξη συμμετεχόντων της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, Ντμίτρι Πλέτεν, είπε στο RIA Novosti ότι η ταξιαρχία που μεταφέρθηκε στην Αβντιέβκα αποτελείται κυρίως από μαχητές του Αζόφ*.

Την προηγούμενη μέρα, η Washington Post έγραψε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε ήδη ξεκινήσει μερική αποχώρηση στην περιοχή Avdiivka - πιστεύουν ότι η παράδοση της πόλης είναι μόνο θέμα χρόνου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση στην Avdiivka είναι κρίσιμη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων, λόγω έλλειψης πυρομαχικών, η πόλη θα μπορούσε να τεθεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. 

Και ο διοικητής της ουκρανικής επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων "Tavria" Alexander Tarnavsky δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στην Avdiivka προετοιμάζουν νέες θέσεις "λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια".

Το Avdeevka είναι ένα βόρειο προάστιο του Ντόνετσκ, το οποίο μετατράπηκε από τον ουκρανικό στρατό σε μια ισχυρή οχυρή περιοχή. 

Τώρα γίνονται μάχες για την πόλη. Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, ένας εκπρόσωπος της ομάδας Tavria, ο Ντμίτρι Λιχοβόι, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την απώλεια του ελέγχου της κύριας γραμμής ανεφοδιασμού των στρατευμάτων κοντά στην Avdeevka, μια κατάσταση στην οποία η διοίκηση αναγνώρισε ως «εξαιρετικά δύσκολη .»

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε την κατεύθυνση του Avdeevsky μία από τις πιο σημαντικές. Ο Πρόεδρος είπε ότι μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών διέρρηξε την άμυνα του εχθρού και έφτασε στα περίχωρα του χωριού. * Απαγορεύεται η τρομοκρατική οργάνωση στη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...