Διευρύνεται η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας – Νότιας Κορέας

 Μνημόνιο κατανόησης για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν χθες Κυριακή Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία στο Ριάντ, στο περιθώριο της έκθεσης World Defense Show, που πραγματοποιείται στη σαουδαραβική πρωτεύουσα.   

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στη στελέχωση μιας ομάδας εργασίας για την έρευνα και ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας στην παραγωγή τους.

Διευρύνεται η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας – Νότιας Κορέας
Επισκέπτες στην έκθεση ‘World Defense Show 2024’ στο Ριάντ (Photo by Fayez Nureldine / AFP)

Η Νότια Κορέα ακολουθεί μια επιθετική πολιτική πωλήσεων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, φιλοδοξώντας να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων στον κόσμο.

Οι πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού εκτοξεύτηκαν στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 από $7,25 δισ. που ήταν ένα χρόνο πριν, όπως έχει ανακοινώσει το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του, το Κορεάτικο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο παρουσίασε στοιχεία ότι οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν κατά την περίοδο 2013-2022.

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες της Νότιας Κορέας όπως η Hanwha, η Poongsan και η LIG Nex1 έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, συνολικού ύψους $989 εκατομμυρίων για την προμήθεια εκτοξευτήρων πυραύλων, ηλεκτρονικών συστημάτων και πυρομαχικών.

Η νέα συμφωνία έχει στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...