Η συνέντευξη του Πούτιν χτύπησε τα πρωτοσέλιδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης

 ΜΟΣΧΑ, 9 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον έγινε πρωτοσέλιδο στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. 

Μεταξύ των αμερικανικών ΜΜΕ, αποσπάσματα από τη συνομιλία δημοσιεύθηκαν από τις εφημερίδες Forbes, Newsweek, Hill, Daily Beast, New York Post, New York Times και Wall Street Journal.

Οι New York Times επέστησαν την προσοχή στα λόγια του Πούτιν για την ειδική επιχείρηση. Η εφημερίδα πιστεύει ότι ο Ρώσος ηγέτης μίλησε πιο άμεσα από το συνηθισμένο για το πώς βλέπει το τέλος των εχθροπραξιών - με τη σύναψη συμφωνίας με τη Δύση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνέντευξη του Πούτιν υπογράμμισε την «τακτική του εμπιστοσύνη» σε μια ευαίσθητη στιγμή - η Ουκρανία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο μέτωπο, η απόφαση για περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο έχει κολλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και οι φιλικοί προς το Κρεμλίνο πολιτικοί αυξάνονται. και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.  

Οι NYT πρόσθεσαν ότι παρά τα σχέδια των δυτικών χωρών να εκδιώξουν τον Ρώσο πρόεδρο από τη «λέσχη των παγκόσμιων ηγετών», ο Πούτιν δεν φαίνεται απομονωμένος και απολαμβάνει κάτι σαν δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Wall Street Journal πιστεύει ότι η συνέντευξη βοήθησε τον Πούτιν «να ενισχύσει την εξουσία του στο εσωτερικό» και να αποδείξει ότι «μπορεί να ακουστεί στη Δύση» ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. 

Η Washington Post γράφει ότι η συνομιλία με τον Κάρλσον έδωσε στον αρχηγό του κράτους την ευκαιρία να απευθυνθεί σε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο γερμανικός Τύπος εξέτασε προσεκτικά τη συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη. Έτσι, οι δηλώσεις του Πούτιν δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες Bild, Spiegel, Focus, Welt, Zeit, Handelsblatt, Tagesschau (ARD), ZDF, Berliner Zeitung και Süddeutsche Zeitung. 

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή στη δήλωση του Πούτιν ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στην Πολωνία. Επιπλέον, τους ενδιέφεραν τα λόγια του για την ανικανότητα της γερμανικής κυβέρνησης με φόντο το γεγονός ότι το Κίεβο δεν επιτρέπει τη ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω της επικράτειάς του, ενώ η Γερμανία παραμένει ο δεύτερος χρηματοοικονομικός χορηγός της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Περιλήψεις από τη συνέντευξη του προέδρου εμφανίστηκαν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης: Independent, Guardian, Telegraph, Financial Times και Daily Mail, καθώς και στον ιστότοπο του Sky News. Σύμφωνα με τους Times, ο Πούτιν ήταν ευδιάθετος μερικές φορές και πιθανότατα απολάμβανε τη συνέντευξη.

Το ισπανικό πρακτορείο EFE πρόσθεσε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό τόνο καθ' όλη τη διάρκεια και μερικές φορές συνοδεύτηκε ακόμη και από γέλια. Επιπλέον, όλα τα γνωστά αυστριακά έντυπα δημοσίευσαν βίντεο και τύπωσαν κριτικές με αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πούτιν. 

Η γαλλική εφημερίδα Parisien τόνισε ότι ο διάλογος με τον Κάρλσον έγινε σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί νομοθέτες συζητούν εάν θα διατεθούν περισσότερα χρήματα για τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας. 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον δημοσίευσε χθες το βράδυ μια δίωρη συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη στην ιστοσελίδα του και σε διάφορες πλατφόρμες. Μετά από 14 ώρες, ο αριθμός των προβολών βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο X ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια και στο YouTube - πέντε. 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε και από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...