Ποια περιοχή έχει το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης στη Γερμανία;

 Οι κάτοικοι της Βρέμης είναι περισσότερο υπερχρεωμένοι από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ομόσπονδο κρατίδιο. Μια επισκόπηση της κατάστασης..

Το 12% των πολιτών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βρέμης ήταν υπερχρεωμένο το 2023. Αυτό καθιστά τη Βρέμη το ομόσπονδο κρατίδιο με το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης στη Γερμανία.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από περίπου 50.000 κάτοικοι της Βρέμης αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμών.

Αυτό αποκαλύπτεται από τον “Άτλαντα χρέους 2023”. Δημοσιεύεται ετησίως από τον ιδιωτικό οργανισμό πιστωτικών υπηρεσιών Creditreform.

Στη Βρέμη, περιοχές όπως το Gröpelingen με σχεδόν 20 τοις εκατό και το Lehe με 36,76 τοις εκατό πλήττονται ιδιαίτερα.

Εντός του ομόσπονδου κρατιδίου της Βρέμης, η πόλη Bremerhaven είναι η τελευταία. Περίπου 17.600 κάτοικοι εκεί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό υπερχρέωσης της τάξης του 19%. Αυτό καθιστά το Bremerhaven την πόλη με τον υψηλότερο αριθμό υπερχρεωμένων ατόμων στη Γερμανία.

Η μελέτη ανέλυσε 400 πόλεις και περιφέρειες.

Οικονομικά δύσκολη κατάσταση στη Βρέμη

Ένας λόγος για την υπερχρέωση στη Βρέμη και το Bremerhaven είναι το υψηλό επίπεδο ανεργίας.

Το 2023, κατά μέσο όρο 41.155 άτομα ήταν εγγεγραμμένα ως άνεργοι. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, η περιοχή έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία.

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι η διαρθρωτική αλλαγή στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ναυπηγείων στη Βρέμη και το Bremerhaven.

Ο René Böhme ζητά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη βασική προστασία των παιδιών για την καταπολέμηση της υπερχρέωσης των ιδιωτών.

Είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και οικονομικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης.

“Η μείωση των παροχών ή ο περιορισμός των μισθών σημαίνει τελικά υψηλότερο κίνδυνο υπερχρέωσης για πολλά νοικοκυριά”, λέει ο Böhme σε συνέντευξή του στο Radio Bremen.

Πιθανές λύσεις για τους καταναλωτές

Ο “Άτλαντας οφειλετών 2023” προβλέπει ότι ο κίνδυνος υπερχρέωσης θα αυξηθεί το 2024.

Οι λόγοι για το γεγονός αυτό είναι οι εξής: Η ύφεση, ο πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια.

Ο Roland Stecher, οικονομικός εμπειρογνώμονας του Κέντρου Συμβουλευτικής Καταναλωτών της Βρέμης, προτείνει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των ιδιωτικών νοικοκυριών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η τήρηση οικιακών λογαριασμών και η αλλαγή συμβάσεων παροχής ενέργειας, κινητής τηλεφωνίας και ασφάλισης.

Συμβουλές για οικονομικές δυσκολίες παρέχονται, μεταξύ άλλων, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών της Βρέμης.

Πάντα τις Πέμπτες από τις 9 έως τις 11 π.μ. στο τηλέφωνο 0421 160 77-81.

GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...