H EE εξετάζει την επιβολή ταξιδιωτικής οδηγίας στον Τ.Κάρλσον εξαιτίας της συνέντευξης με τον Πούτιν!

 Τριγμούς προκαλεί, όπως ήταν φυσικό, η συνέντευξη του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Καρλσον.

Αυτό γιατί, όπως άλλωστε προειδοποίησε εχθές και ο Αμερικανός πρώην τηλεσχολιαστής του FOX News οι «δυτικές κυβερνήσεις φοβούνται την πληροφορία που δεν μπορούν να ελέγξουν»

Έτσι, όπως αναφέρει το Newsweek η συνέντευξη αυτή, μπορεί να γίνει αιτία για την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στον δημοσιογράφο, όπως δήλωσαν στο αμερικανικό ΜΜΕ  νυν και πρώην μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κάρλσον επισκέφτηκε τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα και την Τρίτη αποκάλυψε ότι «σύντομα» θα δημοσιοποιήσει μια συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη.

«Η συνέντευξη  του Κάρλσον  στη Ρωσία θα μπορούσε να δει τον πρώην παρουσιαστή του Fox News να αντιμετωπίζει κυρώσεις από την  ΕΕ», δήλωσε στο Newsweek ο Guy Verhofstadt, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο νομοθέτης -ο οποίος κάλεσε την ΕΕ να διερευνήσει την επιβολή «ταξιδιωτικής απαγόρευσης» στον Κάρλσον- περιέγραψε τον Κάρλσον ως «φερέφωνο» του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Πούτιν, προσθέτοντας: «Καθώς ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις σε όλους όσους τον βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια, φαίνεται λογικό να εξετάσει και η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης την υπόθεσή του».

Εξηγώντας το κίνητρό του για τη συνέντευξη, ο Κάρλσον είπε σε μια δήλωση την Τρίτη:

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία ή ποιοι είναι οι στόχοι του τώρα.

Δεν είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν…Δεν σας ενθαρρύνουμε να συμφωνήσετε με αυτά που μπορεί να πει ο Πούτιν σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά σας προτρέπουμε να την παρακολουθήσετε. Πρέπει να ξέρετε όσο περισσότερα μπορείτε».

Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ (EAS) είναι ο διπλωματικός βραχίονας του μπλοκ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική.

Για να προστεθεί ένα άτομο στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ, πρέπει να προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία στην EAS για επανεξέταση.

Εάν κριθεί επαρκής, η EAS μπορεί στη συνέχεια να παρουσιάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο —το όργανο που αποτελείται από εθνικούς ηγέτες της ΕΕ— το οποίο λαμβάνει την τελική απόφαση για την επιβολή κυρώσεων.

Ο Λουίς Γκαρικάνο, πρώην ευρωβουλευτής, δήλωσε στο Newsweek ότι συμφωνεί με τη στάση του Βερχόφσταντ.

«Δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, αλλά προπαγανδιστής για το πιο ειδεχθές καθεστώς σε ευρωπαϊκό έδαφος και εκείνο που είναι πιο επικίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλειά μας», είπε ο Γκαρικάνο για τον Κάρλσον.

«Πρώτα από όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πούτιν δεν είναι απλώς πρόεδρος μιας επιτιθέμενης χώρας, αλλά καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Urmas Paet, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας.

Το θέμα σχολίασε και ο Έλον Μασκ ο οποίος ανέφερε για την ΕΕ:

«Αν αληθεύει, αυτό θα ήταν πράγματι ανησυχητικό.

Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει με τον Τάκερ ή όχι, αλλά είναι ένας μεγάλος Αμερικανός δημοσιογράφος και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν προσβολή για τον αμερικανικό λαό»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...