Θλιβερός Lindner (ΥΠΟΙΚ): Η Γερμανία σέρνεται στη φτώχεια - Ζει πάνω από τις δυνατότητές της, δεν είναι πια ανταγωνιστική

 Ολοένα φτωχότερη γίνεται η Γερμανία σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner…Ήταν το 2016 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble στοχοποιούσε την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

Οκτώ χρόνια μετά, οι Γερμανοί πολιτικοί παραδέχονται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ζει πάνω από τις δυνατότητές της... δεν μπορεί να αναπτυχθεί και δεν είναι πια ανταγωνιστική, με τις μνήμες της ευρω-κρίσης να ξυπνούν.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε σε εκδήλωση του Bloomberg στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα, ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και υπουργός Οικονομικών Christian Lindner παραδέχθηκε ότι δύσκολα η Γερμανία θα αποφύγει τις συνέπειες της μικρής ή μηδενικής ανάπτυξης.
«Δεν είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί» τόνισε.
«Γινόμαστε φτωχότεροι επειδή δεν έχουμε ανάπτυξη. Μένουμε πίσω» πρόσθεσε.
«Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν εξάγει κάποιο συμπέρασμα από την ανάλυση αυτή» υπογράμμισε.
 «Είναι ξεκάθαρο σε κάθε καλόβουλο παρατηρητή ότι οι κοινωνικές παροχές που έχουμε στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του status quo της κοινωνικής ασφάλισης, οι οικολογικές μας πολιτικές και η ανάγκη να ξοδέψουμε περισσότερα στην άμυνα μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με περισσότερη οικονομική ευμάρεια, όχι με λιγότερη» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...