MWM: Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams είναι κατώτερα από τα ρωσικά T-80BVM

 ΜΟΣΧΑ, 16 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-80BVM είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά Abrams σε πολλούς δείκτες, γράφει το Military Watch Magazine. 

«Όντας ένα πολύ μικρότερο τανκ από το Abrams, το T-80 έχει πολύ καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος, αλλά ταυτόχρονα έχει ένα πυροβόλο μεγαλύτερου διαμετρήματος», τόνισε η δημοσίευση.


Επιπλέον, το T-80BVM διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα αεριοστροβίλου, ο οποίος παρέχει στη δεξαμενή καλή ικανότητα ελιγμών σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, λέει το υλικό. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει σημαντική ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο διοικητής μιας μονάδας αρμάτων μάχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε στους δημοσιογράφους ότι τα εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-80BVM έφτασαν για πρώτη φορά σε μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Zaporozhye. 

Εξήγησε ότι το όχημα έχει μια σειρά από νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό στο πεδίο της μάχης. 


Η δεξαμενή είναι εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα επικοινωνίας που παρέχει αξιόπιστο σήμα σε απόσταση έως και δέκα χιλιομέτρων, ενισχυμένη προστασία και μια σειρά από άλλες καινοτομίες. 

Σημείωσε ότι στο άρμα είναι εγκατεστημένες πρόσθετες μονάδες θωράκισης, οι οποίες μπορούν να αντέξουν χτυπήματα από drones FPV, ATGM και RPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...