Γερμανία: Η Tesla παρήγαγε 6.000 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα

 Η διακοπή λόγω έλλειψης εξαρτημάτων δεν επηρέασε τον ρυθμό παραγωγής

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla παρήγαγε για πρώτη φορά 6.000 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα, λίγο πριν σταματήσει την παραγωγή στα τέλη Ιανουαρίου λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου σε γερμανική εφημερίδα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες, την οποία απέδωσε στην έλλειψη εξαρτημάτων λόγω επιθέσεων των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν επηρέασε τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής του εργοστασίου.

Πάντως είναι απορίας άξιο πως η εταιρεία κατάφερε να βγάλει από την παραγωγή έναν τόσο μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, παρά την διακοπή, τηρώντας ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Είχε αυξήσει ξανά την παραγωγή τον Μάρτιο, από 2.000 σε 5.000 αυτοκίνητα/εβδομάδα

Η Tesla, η οποία απασχολεί σήμερα περίπου 12.500 εργαζόμενους στο γερμανικό της εργοστάσιο, έχει προχωρήσει από τον Μάρτιο του περασμένου έτους στην αύξηση της εβδομαδιαίας παραγωγής.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Tesla στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παραγωγή αυξήθηκε σε 5.000 την εβδομάδα τον Μάρτιο του 2023 από 2.000 την εβδομάδα τον Οκτώβριο του 2022, αλλά έκτοτε δεν είχε παράσχει καμία ενημέρωση για την παραγωγή.

Στόχος η αύξηση της παραγωγής σε 1 εκ. αυτοκίνητα ετησίως

Η εταιρεία θέλει να διπλασιάσει την δυνατότητα παραγωγής αυτοκινήτων του εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, ενώ διεξάγεται διαβούλευση με τους πολίτες για το εάν η κοινότητα θα της επιτρέψει να κόψει περίπου 173 στρέμματα δάσους στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση των εγκαταστάσεων της.

Πηγή: autotriti

GRland.info – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...