Πούτιν: Η Ρωσία έχει γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

 VILLAGE OF SOLNECHNODOLSK (Εδάφιο Σταυρούπολης), 5 Μαρτίου – RIA Novosti. 

 Η Ρωσία έχει γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με εργάτες της γεωργίας.  

«Έχουμε γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και η πρώτη στον κόσμο όσον αφορά το σιτάρι. 

Τα έσοδα ανήλθαν σε 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την πώληση προϊόντων στην ξένη αγορά <...> μία από τις πρώτες χώρες σε κρέας παραγωγής», είπε.



 Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, τέτοια αποτελέσματα δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο ρωσικό αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα, «ακόμη και υπό τον Τσάρο-Πατέρα».

 Ταυτόχρονα, ο Πούτιν σημείωσε την ανάγκη να εξασφαλιστεί αύξηση της παραγωγής ντομάτας και ορισμένων άλλων τύπων προϊόντων, ώστε να μην ζητηθεί από «φίλους από την Τουρκία ή από άλλες χώρες» να τις προμηθεύσουν. Ωστόσο, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, έχουν αλλάξει πολλά στο εγχώριο αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα τα τελευταία χρόνια.

"Για να είμαι ειλικρινής, το 2000 ήμασταν εξαρτημένοι σχεδόν από όλα τα βασικά στοιχεία και τομείς παροχής τροφίμων στη χώρα. Τώρα πρακτικά δεν υπάρχει τέτοια εξάρτηση", είπε. Επιπλέον, τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα εξάγονται σε περίπου 150 χώρες του κόσμου, παρά τις εξωτερικές δυσκολίες (κυρώσεις - σημείωμα του συντάκτη), είπε ο Πούτιν. 

 Την Τρίτη, ο πρόεδρος πέταξε στη Σταυρούπολη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με υπαλλήλους του συγκροτήματος θερμοκηπίων Solnechny Dar της αγροτοβιομηχανικής εκμετάλλευσης Eco-Culture. Συμμετείχε επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων παραγωγής στις περιοχές Belgorod, Leningrad και Mordovia.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...