Το κόμμα του Ντε Γκωλ συμμαχεί με την Μαρίν Λε Πεν στις βουλευτικές εκλογές

 Είναι και αυτοί «ακροδεξιοί» κατά τους «φωστήρες»-«αναλυτές» στην Ελλάδα;

O ηγέτης των Γάλλων Ρεπουμπλικανών, του κόμματος του Σαρλ Ντε Γκολ, Ερίκ Σιοτί, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για κοινή κάθοδο με Εθνική Συσπείρωση (πρώην Εθνικό Μέτωπο), της Μαρίν Λε Πεν, μία κίνηση που ουσιαστικά εξασφαλίζει τη νίκη για την δεξιά πολιτικό στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Φυσικά, αμέσως δημιουργείται το ερώτημα τι έχουν να πουν όλοι οι φωστήρες στην Ελλάδα; Είναι ακροδεξιό και το κόμμα του Σαρλ ντε Γκωλ;

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε την Κυριακή, τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.

Ήδη τα αριστερά γαλλικά κόμματα επιχειρούν να συνασπιστούν για να εμποδίσουν την νίκη της Μαρίν Λεπέν.

Μία όμως εκλογική συμμαχία με το κόμμα των Γάλλων Ρεπουμπλικανών θα εξασφαλίσει τη νίκη της στις εκλογές αυτές.

Το κόμμα του Ερίκ Σιοτί, μπορεί να προσφέρει ακόμα της Μαρίν Λε Πεν από επτά μέχρι και 10 ποσοστιαίες μονάδες.

To LR στις Ευρωεκλογές της Κυριακής είχε κερδίσει έξι έδρες με ποσοστό 7,3% ενώ η Εθνική Συσπείρωση απέσπασε ποσοστό της τάξης του 31,4% κερδίζοντας 30 έδρες.

Ωστόσο δεν είναι όλα εύκολα στο κόμμα του Σιοττί, καθώς πολλά στελέχη του απειλούν με παραίτηση λόγω της αναγγελθείσας συμμαχίας.

«Λέμε τα ίδια πράγματα», είχε δηλώσει ο Σιοτί, με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν να προσφέρει εκλογικά ανταλλάγματα στους Ρεπουμπλικανούς (κόμμα – συνεχιστή της παράδοσης του στρατηγού Ντε Γκωλ), αποσύροντας υποψηφίους του από εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, σε αντάλλαγμα για σύμπηξη πολιτικού μετώπου και στήριξης στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Επί του πρακτέου το κεντροδεξιό LR επιχειρεί να βρει και πάλι την «χαμένη» του «ταυτότητα» καθώς παραδοσιακά επί των ημερών του στρατηγού Ντε Γκωλ, πρέσβευε αυτά που πρεσβεύει τώρα η Εθνική Συσπείρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...