Η G7 επικυρώνει την κλοπή του αιώνα - Συμφωνία για 50 δισ. δολ. στην Ουκρανία από ρωσικά assets

 Η Δύση ανοίγει ακόμη περισσότερο τον ασκό του Αιόλου

Κείμενο σε εξέλιξη...

Οι ηγέτες των G7 κατέληξαν σε συμφωνία για να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από τα «παγωμένα» (στην ουσία, κλεμμένα) περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, για να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία, μετά από ένα μπαράζ διαφωνιών.
Η συμφωνία αφορά την παροχή «περίπου 50 δισεκ. δολαρίων» στην Ουκρανία με τη στήριξη των μελλοντικών εσόδων από τα κλεμμένα κρατικά assets της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές των Financial Times (FT).
«Με σκοπό να υποστηρίξει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της Ουκρανίας ενόψει μιας παρατεταμένης άμυνας κατά της Ρωσίας, η G7 θα ξεκινήσει “Έκτακτα Δάνεια για την Ουκρανία” προκειμένου να διαθέσει περίπου 50 δισεκ. δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους», πρόκειται να ανακοινώσει η G7 μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Ιταλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι FT.
Η χρηματοδότηση θα εκταμιευθεί «μέσω πολλαπλών καναλιών που κατευθύνουν τα κεφάλαια στις στρατιωτικές ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες ανοικοδόμησης της Ουκρανίας».
Τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας θα παραμείνουν «παγωμένα» έως ότου η Ρωσία τερματίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και αποπληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε, αναφέρεται στη δήλωση.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...