Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε μια τεταμένη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kupyansky και Kurakhovsky

ΜΟΣΧΑ, 10 Ιουνίου. /TASS/. Η πιο τεταμένη κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναπτύσσεται στις κατευθύνσεις Kupyansky (περιοχή Kharkiv) και Kurakhovsky (DPR). Αυτό δήλωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ η κατάσταση είναι τεταμένη Από την αρχή της ημέρας, έχουν ήδη σημειωθεί επτά στρατιωτικές συγκρούσεις <...> Στην κατεύθυνση του Κουραχόφσκ η κατάσταση είναι [επίσης] κάπως τεταμένη», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Telegram. κανάλι του Γενικού Επιτελείου.

Στις 5 Ιουνίου, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, χαρακτήρισε την κατάσταση στις κατευθύνσεις Pokrovsky, Kurakhovsky, Kupyansky και Kharkov δύσκολη για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως την απελευθέρωση ορισμένων οικισμών στην περιοχή του Χάρκοβο και τη συνεχιζόμενη προέλαση στα βάθη της εχθρικής άμυνας. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, Vitaly Ganchev, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στις 22 Μαΐου ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν 49 οικισμούς στην περιοχή Kharkov, συμπεριλαμβανομένων 36 στην περιοχή Kupyansky και 13 στο βόρειο τμήμα της περιοχής. 

Ετικέτες:

ΟυκρανίαΡωσίαΣτρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία


10 Ιουνίου, 10:25,
ενημερώθηκε 10 Ιουνίου, 11:09
Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

90 χώρες έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία

Ο Ελβετός πρόεδρος Viola Amherd σημείωσε ότι οι μισές από τις χώρες από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

ΒΕΡΝΗ, 10 Ιουνίου. /TASS/. 90 κράτη έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διάσκεψη για την Ουκρανία στο Bürgenstock.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Ελβετίας Viola Amherd.

«Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 90 χώρες, οι μισές από τις οποίες προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι άλλες μισές από τη Νότια Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία», είπε. Σύμφωνα με τον Amherd, «από τις δηλωμένες χώρες, περίπου οι μισές θα εκπροσωπούνται στο υψηλότερο επίπεδο - από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, οι άλλες μισές - από υπουργούς και άλλους εκπροσώπους».

Σύμφωνα με την Amherd, η Τουρκία έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αποστολής αντιπροσωπειών από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Ο Πρόεδρος είπε ότι μεταξύ των διεθνών οργανισμών που θα εκπροσωπηθούν στο Μπούργκενστοκ, ιδίως ο ΟΗΕ. Η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί στις 14 Ιουνίου το βράδυ.

Οι ελβετικές αρχές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου στο θέρετρο Bürgenstock. Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε προηγουμένως ότι η Βέρνη κάλεσε περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες, μεταξύ των οποίων από την Ομάδα των Επτά, την Ομάδα των Είκοσι και τις χώρες BRICS.

Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι μεταξύ εκείνων που προσκλήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα ζητήσει να συμμετάσχει στη διάσκεψη εάν δεν είναι επιθυμητή εκεί. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης είναι «ένα μονοπάτι προς το πουθενά», η Ρωσία δεν βλέπει την επιθυμία της Δύσης να διεξάγει τις επιχειρήσεις με ειλικρίνεια. Την ίδια στιγμή, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα ποτέ δεν αρνήθηκε την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης με το Κίεβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...