Β.Ορμπάν: Θα συναντηθεί με τον Ν.Τραμπ στη Φλόριντα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

 Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις 12 Ιουλίου στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Time.

Ο Ορμπάν αναμένεται να ταξιδέψει στη Φλόριντα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, όπου οι σύμμαχοι επιβεβαίωσαν την «αμετάκλητη» πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και εξασφάλισαν χρηματοδότηση 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο έτος.


Πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Κίνα στο πλαίσιο της διπλωματικής αποστολής του.

Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας του Ορμπάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας εντός 24 ωρών αν εκλεγεί πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση αυτή θεωρείται ανεπίσημη και δεν αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, όπως ανέφεραν πηγές του περιοδικού Time.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...