Σκούτερ βαλίτσες δημιουργούν χάος στα αεροδρόμια της Ιαπωνίας (Βίντεο)

 Η χρήση των μηχανοκίνητων αποσκευών που είναι δημοφιλής σε μέρη της Ασίας απαιτεί εξοπλισμό ασφαλείας και άδεια οδήγησης, σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρχές της Ιαπωνίας με την αυξανόμενη δημοτικότητα των μηχανοκίνητων, οδηγών βαλιτσών.

Δύο μεγάλα ιαπωνικά αεροδρόμια έχουν ήδη ζητήσει από τους ταξιδιώτες να μην οδηγούν μηχανοκίνητες βαλίτσες στις εγκαταστάσεις τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ η αστυνομία προτρέπει τους λιανοπωλητές να προειδοποιούν τους πελάτες για τους αυστηρούς νόμους σχετικά με τη χρήση τους.


Τα τελευταία χρόνια, οι μηχανοκίνητες αποσκευές, παρόμοιες με τα παιδικά σκούτερ, αλλά με μπαταρίες ιόντων λιθίου, έχουν γίνει τρεντ στους ταξιδιώτες, ενώ έχουν γίνει viral από διασημότητες όπως η Paris Hilton και η Shilpa Shetty, αναφέρει το Guardian.

Σύμφωνα με το Kyodo, η Ιαπωνία ταξινομεί επί του παρόντος τις ηλεκτρικές βαλίτσες, που είναι δημοφιλείς στην υπόλοιπη Ασία, ως «μηχανοκίνητα οχήματα που μπορούν να οδηγηθούν σε δρόμους μόνο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας και άδεια οδήγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...