Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τις ενέργειες της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην κοινή επιχείρηση παγκόσμια συνωμοσία

 Η απόφαση της Σουηδίας να κλείσει την υπόθεση του βομβαρδισμού στο Nord Stream μπορεί να υποδηλώνει διεθνή συμπαιγνία, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

Η διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην ειδική οικονομική ζώνη της Σουηδίας. 

Μιλάμε για μια διεθνή συνωμοσία για να συγκαλύψει ένα σοβαρό έγκλημα - μια τρομοκρατική επίθεση. Και η Στοκχόλμη έχει αντίστοιχο ρόλο σε αυτή την αμοιβαία ευθύνη. Και ο λόγος για τέτοια νομική απάθεια είναι ότι ο κύριος ωφελούμενος της τρομοκρατικής επίθεσης είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δεν έκρυψε τα αντίστοιχα σχέδια. Η Στοκχόλμη δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε τη βούληση να εναντιωθεί στα κράτη», τόνισε η Ζαχάροβα. Στις 13 Ιουλίου, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time ότι οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για τη δολιοφθορά σε ρωσικούς αγωγούς, οπότε σταμάτησαν την έρευνα. 

Νωρίτερα, γερμανικά ΜΜΕ μελέτησαν έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ γνώριζε τα σχέδια της Μόσχας να ξεκινήσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. 

Υποστηρίχθηκε ότι γνώριζε για την υποτιθέμενη πρόθεση της Ρωσίας να περιορίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη. Η δημοσίευση Welt am Sonntag, επικαλούμενη στοιχεία από Γερμανούς και ξένους ερευνητές και υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε ότι η υπονόμευση των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 σχεδιάστηκε το 2014, πριν η Κριμαία γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές στη Γερμανία δεν είναι βέβαιοι για την εγκυρότητα της εκδοχής σχετικά με την εμπλοκή μιας συγκεκριμένης «ουκρανικής ομάδας» σε εκρήξεις αγωγών φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη τα υλικά που μεταδίδονται από την πολωνική υπηρεσία πληροφοριών.

Главное за сутки

Сюжеты

БОЛЬШЕ СЮЖЕТОВ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...