Ούτε στην Κολομβία

 Ο Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Παναγιώτη, τον υπάλληλο του αεροδρομίου που χτύπησε – γιατί τον χτύπησε ανεξάρτητα από τα όσα είπε η δικηγόρος του θύματος – επειδή δεν κατέθεσε τελικά μήνυση. 

Δεν ήταν βία αυτό που είδαμε ή αυτό που διαβάσαμε ότι είπε ο πρώην υπουργός («ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»), ήταν «ατυχές περιστατικό». Έτυχε.

Πάμε παρακάτω. Ο Λευτέρης Αυγένακης κατήγγειλε εργαλειοποίηση του περιστατικού από συγκεκριμένους κύκλους.

Ποια εργαλειοποίηση; Μάτια έχουμε και είδαμε την επίθεση σε βίντεο και υπάρχουν κι άλλα. Άλλο που δεν τα έχουμε δει για ευνόητους λόγους.

*** «Οφείλουμε», είπε, «να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην τοξικότητα που με ευκολία κάποιοι καλλιεργούν». Είναι τοξικότητα να ζητάς την παραδειγματική τιμωρία ενός εκλεγμένου βουλευτή που χειροδίκησε; Ε, τότε να τα κουλουλώνουμε παλικάρι μου. Έτσι κάνετε εκεί στην Κρήτη; Και τέλος ο Λευτέρης Αυγενάκης λυπάται, λέει, για την αναστάτωση που προκάλεσες. Δεν προκάλεσες καμία αναστάτωση. Τον χτύπησες. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά θα μου πεις αυτός, ενώ είχαμε δει το βίντεο, βγήκε σε πέντε κανάλια να μας βγάλει τυφλούς, θα κολλήσει τώρα σε τέτοια μικροπράγματα;

*** Και τέλος πάντων, για να τελειώνουμε με τον κύριο αυτόν γιατί πολύ ασχοληθήκαμε, ο Παναγιώτης θα αντιληφθεί ο ίδιος στο μέλλον αν έκανε καλά ή όχι που έκανε πίσω. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 23 ετών.

Αλλά Παναγιώτη, αν με διαβάζεις, ένα πράγμα έχω να πω, ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτός ο κόσμος και να γίνει καλύτερος είναι από τους νέους. Ακόμα κι αν δεν βρεις το σθένος να συμμετάσχεις σε αυτή την προσπάθεια, μην ξεχάσεις να το πεις στα παιδιά σου για να προσπαθήσουν αυτά όταν έρθει η ώρα τους.

*** Ένας τύπος που έχει εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ «Kosmos», ο Ιωσήφ Βάγγερ, προχώρησε σε πρωτοφανείς προσβλητικές αναφορές κατά των Παλαιστινίων, προσβάλλοντας μάλιστα ακόμη και το εθνικό τους σύμβολο και ταυτίζοντάς το με τη ναζιστική σβάστικα.

Το θέμα διακινήθηκε στα social media, αλλά δυστυχώς για τον κ. Βάγγερ και την ΕΡΤ, έφτασε μέχρι την Παλαιστινιακή πρεσβεία, η οποία απαιτεί συγγνώμη από τον ίδιο. Από την ΕΡΤ ζητά να αφαιρεθούν τα συγκεκριμένα σχόλια από την εκπομπή που έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα ERT Echo και τον Κωνσταντίνο Ζούλα να εκδώσει δήλωση που θα αποστασιοποιεί «την επίσημη θέση του Ελληνικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τα συκοφαντικά και υποτιμητικά σχόλια που μεταδόθηκαν σε σχέση με την Παλαιστινιακή Σημαία».

Για να τους δω τώρα…

*** Βραβείο εβδομάδας στη Σοφία Βούλτεψη που είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε να διαχειριστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και 8 πραξικοπήματα στην Αφρική. Όχι, δεν το είπε για να γελάσουμε, πιστεύει ότι ως «Τσιτάχ» ίσως να τα έβαλε με φύλαρχους. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στο κεφάλι της. Απλά, για την ιστορία, η Σοφία Βούλτεψη είναι υπουργός.

*** Αλήθεια, πόσες κωλοτούμπες έχει κάνει στη ζωή του αυτός ο άνθρωπος; Ντροπή δεν αισθάνεται;

*** Άλλοι στο πικ της καριέρας τους θίγουν το Μεταναστευτικό και τις χιλιάδες χαμένες ψυχές στη Μεσόγειο κι άλλοι τραγουδάνε σε πριβέ πάρτι για τη «χούντα που πρέπει να πέσει». Με τη Μαρίνα.

H NTAMA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...