Γάλλος «Ταρζάν» ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σκαρφαλώνοντας σε δέντρα

Ο Leopold Hurbin με καταγωγή από την Γαλλία, αυτοαποκαλείται «Ταρζάν» και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να σκαρφαλώσει σε δέντρα χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια και πόδια όπως ακριβώς και ο ήρωας της Disney. Τα βίντεο που κοινοποιεί στα social media έχουν εκατομμύρια προβολές και ο ίδιος εκατομμύρια followers.

Ο 30χρονος Γάλλος, γνωστός και ως Leo Urban, είναι αθλητής παρκούρ, ένα άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αιώρηση, μόνο που ο συγκεκριμένος δραστηριοποιείται σε δάση και ζούγκλες και όχι τόσο σε τοίχους και κτήρια όπως συνηθίζεται. Σκαρφαλώνει σε δέντρα και κάνει εντυπωσιακά ακροβατικά σχεδόν γυμνός όπως ο Ταρζάν. Όλα αυτά τα προβάλει στο Instagram του έχοντας πλέον κοντά δύο εκατομμύρια followers.

O Leo, που έχει αποκτήσει και το παρατσούκλι «ανθρωποχιμπατζής», ξεκίνησε να γίνεται γνωστός από το δημοφιλές show “Ninja Warrior“. Έχει μεγαλώσει στην οροσειρά των Πυρηναίων στην Ανδόρα, ασχολείται με το παρκούρ και την αναρρίχηση 20 χρόνια και έχει μεγαλώσει μέσα στη φύση. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με στόχο να κάνει τον Ταρζάν μέσα στη ζούγκλα. Τα δέντρα που σκαρφαλώνει και πηδάει φτάνουν μέχρι τα 60 μέτρα ύψος.

Ο Λέο ξεκίνησε το παρκούρ με στόχο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να νοιώθει ελεύθερος όπως δήλωσε. Σκαρφαλώνει τόσο σε αστικές όσο και σε φυσικές τοποθεσίες, με την υψηλότερη ελεύθερη αναρρίχησή του να είναι ένας ουρανοξύστης στο Παρίσι, ο πύργος Μontparnasse με ύψος 209 μέτρα. Παρόλο που είναι έμπειρος αναρριχητής και στα δύο περιβάλλοντα, ο Λέο προτιμά να σκαρφαλώνει σε δέντρα, τα οποία τα χαρακτηρίζει ως «ουρανοξύστες της φύσης».

«Οι αισθήσεις, από τις μύγες και τα κουνούπια που σε τσιμπούν μέχρι την άμεση επαφή με την φύση, είναι πολύ πιο έντονες όταν περπατάς και σκαρφαλώνεις στα χνάρια των ζώων. Είναι πιο συναρπαστικό από τα κτίρια ή τα βράχια. Επίσης, οι πίθηκοι δεν έχουν παπούτσια, οπότε η ιδέα είναι να χρησιμοποιείς τα πόδια σαν χέρια» τόνισε.

Οι ώρες προπόνησης του δεν είναι σταθερές και εξαρτώνται από το πού βρίσκεται στον κόσμο και μπορούν να κυμαίνονται από δύο έως εννέα ώρες. «Δεν υπάρχει ρουτίνα» είπε. Όπως τα ζώα δεν έχουν».

Ο Λέο έχει εξερευνήσει τα πάντα, από νησιά της Ινδονησίας μέχρι δάση στην Ευρώπη και ερήμους στην Αφρική. Θεωρεί ότι η καλύτερη περιπέτειά του είναι στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ. Από όλα τα μέρη που έχει επισκεφθεί, είπε ότι η Σουμάτρα, ένα μεγάλο νησί της Ινδονησίας, είναι το αγαπημένο του μέρος για αναρρίχηση λόγω των γιγαντιαίων δέντρων και του δικτύου από κληματσίδες.

Μία από τις «πιο τρελές εμπειρίες» του ήταν όταν ζούσε με τη φυλή Mentawi στο νησί Σιμπερούτ. Περιγράφοντας την εμπειρία του, ο Λέο είπε: «Μπόρεσα να δω πραγματικούς άνδρες και γυναίκες του δάσους. Ήταν συναρπαστικό να τους βλέπεις να κυνηγούν και να σκαρφαλώνουν στα δέντρα».

Πάνω απ’ όλα, ανέφερε, η αναρρίχηση προσφέρει την ευκαιρία να «απελευθερωθείς» και να «επανενωθείς με τον πρωτόγονο» εαυτό σου. «Σε κάνει πιο δυνατό τόσο σωματικά όσο και ψυχικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...