Bloomberg: Ο Volozh θα επιστρέψει στη θέση του CEO της ολλανδικής Yandex N.V.

 Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Yandex Arkady Volozh θα επιστρέψει στη θέση του CEO του Ολλανδικού Ομίλου Nebius, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε μετά την πώληση της Yandex N.V. 

Ρωσική Yandex, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές. Ο οργανισμός σκοπεύει να επικεντρωθεί στα δικά του έργα. 

Η Yandex N.V είναι εγγεγραμμένη στην Ολλανδία. Στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε ότι πούλησε τη ρωσική επιχείρησή της, η οποία αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια

 Οι μέτοχοι αποφάσισαν να μετονομάσουν την εταιρεία Nebius Group και να επιστρέψουν τη Volozh στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογίες για μη επανδρωμένα οχήματα, αποθήκευση δεδομένων cloud, επεξεργασία πληροφοριών και επίσης να προετοιμάσει έργα εκπαιδευτικής τεχνολογίας. 

Τον Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις κυρώσεις κατά του Arkady Volozh, κορυφαίου διευθυντή της AFK Sistema Sergei Mndoyants, καθώς και του επικεφαλής του σλοβακικού παραρτήματος της λέσχης μοτοσυκλετών Night Wolves Josef Gambalek. 

Επιπλέον, εννέα νεκροί εμπλεκόμενοι εξαιρέθηκαν από τους καταλόγους κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του PMC Wagner, Dmitry Utkin. Τα σχέδια της ΕΕ για άρση των κυρώσεων στο Volozh αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το Reuters. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, οι δικηγόροι του επιχειρηματία δήλωσαν στο δικαστήριο της ΕΕ ότι είχε κάνει ένα «πολύ τολμηρό βήμα» καταδικάζοντας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...