Ονομάστηκε ένα όπλο που θα προστατεύει τη Ρωσία από τα αμερικανικά F-16

Τα αμερικανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα μεταφερθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μπορούν να καταρριφθούν από αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 και S-400, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk σε συνέντευξή του στο NEWS.ru. Πιστεύει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, ιδίως τα Su-30, Su-35 και MiG-29, θα αντιμετωπίσουν επίσης τα F-16. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εξοπλισμός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανώτερος τόσο σε βεληνεκές όσο και σε αναγνώριση. Αυτά τα F-16 που μεταφέρονται από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι ξεπερασμένα, είναι της δεκαετίας του 1970. Δεν θα μπορούν να πολεμήσουν επί ίσοις όροις στον ουρανό με τα Su-30, Su-34, Su-35, MiG-29, Su-27, MiG-31 και ειδικά με τα Su-57. 

Ο εξοπλισμός μας είναι ανώτερος από αυτούς τόσο σε βεληνεκές όσο και σε αναγνώριση. Και τα S-300 και S-400 μας θα καταρρίψουν τα F-16 για την αγαπημένη τους ψυχή. Πιθανότατα, θα τους καταρρίψουμε με τους Tors και Buks», είπε ο Matviychuk. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ολλανδία και η Δανία υποσχέθηκαν προηγουμένως να παράσχουν ολόκληρες μοίρες F-16 στην Ουκρανία. 

Οι δυτικές χώρες σημείωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν το δυναμικό της αεροπορίας της ουκρανικής χώρας. Προβλέπεται ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα αρχίσουν να πετούν το F-16 αυτό το καλοκαίρι. Η διαδικασία μεταφοράς μαχητών έχει ξεκινήσει. Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι ορισμένα από τα F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Πολωνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, το Κίεβο ανησυχεί μετά από μια σειρά επιθέσεων του ρωσικού στρατού σε στρατιωτικά αεροδρόμια στην περιοχή της Πολτάβα, οι οποίες προκάλεσαν κολοσσιαίες απώλειες στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...