Αναπληρωτής Zhurova: Οι κάτοικοι των ΗΠΑ είναι απίθανο να εγκρίνουν νέες δαπάνες για τις ανάγκες της Ουκρανίας

 Οι πολίτες των ΗΠΑ είναι απίθανο να εγκρίνουν την πρόταση για νέες δαπάνες για την ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε η Σβετλάνα Ζούροβα, πρώτη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, σε συνέντευξή της στο Lenta.ru. Σύμφωνα με αυτήν, οι αρχές θα παρέχουν κεφάλαια από φόρους πολιτών. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι απλοί Αμερικανοί σε τέτοιες αποφάσεις. Έχουν εκλογές σύντομα και μάλλον δεν τους αρέσει αυτό που συμβαίνει τώρα. Όλα αυτά είναι έξοδα από τους φόρους τους», διευκρίνισε η Ζούροβα. 

Ο βουλευτής παραδέχτηκε το ενδεχόμενο μια τέτοια πρωτοβουλία να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα ή αντεπιχείρημα σε προεκλογικά συνθήματα. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσαν προηγουμένως ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρόκειται να διαθέσουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία το 2025 προκειμένου το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Η δήλωση έγινε στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον. Προηγουμένως, οι αρχές των ΗΠΑ, καθώς και χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ρουμανία, δήλωσαν ότι ήταν έτοιμες να διαθέσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Ουκρανία για την ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας. 

Οι συντάκτες του εγγράφου ευχαρίστησαν τον συνασπισμό περισσότερων από 50 κρατών, που δεν σταματά να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...