Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία Ελλάδας:Για την υπόθεση με το ξέπλυμα χρήματος στην Καθολική Εκκλησίας Ελλάδας έχει ενημερωθεί το Βατικανό.

 Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμου αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά κυρίως δύο υψηλόβαθμους ιερωμένους της Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο η Αρχή έχει επεκτείνει τους ελέγχους της σε ένα γενικότερο εύρος.

Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ιερείς, οι οποίοι ιερουργούν σε δύο από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, υπεξαιρούσαν χρήματα από το παγκάρι, το οποία «ξέπλεναν» μέσω νυχτερινών κέντρων ή σε μαγαζιά εστίασης, σε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την έρευνα της αρμόδιας Αρχής και όπως μετέφερε το iEidiseis.gr, οι δύο ιερωμένοι φέρονται ότι διοχέτευσαν «μαύρο» χρήμα περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς. 

 Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 15 άτομα, που φέρονται ότι διακινούσαν και επένδυαν σε επιχειρήσεις εστίασης τα ποσά, τα οποία υπεξαιρούσαν οι δύο ιερείς.

Ήδη έχουν δεσμευτεί και οι πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί -σε ελληνικές και ξένες τράπεζες- που εμφανίζονται στο πόρισμα της Αρχής , ενώ η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Περιφέρειας όπου δραστηριοποιούντο οι ιερείς και η ομάδα των ατόμων που ξέπλεναν τα χρήματα.

Τι απαντά η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Επισημαίνει ότι ότι αναμένει ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει:

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει. Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Βατικανό

Για τις ενέργειες του κ. Βουρλιώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος θα διενεργήσει και την έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι το «μικροσκόπιο» των Αρχών θα πέσει επάνω στην τοπική Επισκοπή, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στους επιχειρηματίες, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...