Προηγείται ο Τραμπ στην κούρσα με την Κάμαλα – Καλύτερος στην διαχείριση πολέμων

 Δημοσκόπηση σε 7 κρίσιμες Πολιτείες διεξήγαγε η Wall Street Journal για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται της Κάμαλα Χάρις, καθώς ο πρώην πρόεδρος θεωρείται καταλληλότερος στην διαχείριση πολέμων. Η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπολείπεται έως 15% λόγω Ουκρανίας και Ισραήλ.

Τραμπ και Χάρις έχουν μικρή διαφορά στις 7 κρίσιμες αμερικανικές Πολιτείες, οι οποίες θα κρίνουν εν πολλοίς ποιος θα κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Η δημοσκόπηση της WSJ έγινε με την συμμετοχή 600 εγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε Πολιτεία το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού λάθους 4 ποσοστιαίων μονάδων ανά περιοχή.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει οριακό προβάδισμα 2 μονάδων στην Αριζόνα, την Τζόρτζια και το Μίσιγκαν. Ο Ρεπουπλικάνος πρώην πρόεδρος προηγείται με 6 μονάδες στην Νεβάδα και με 1 στην Πενσιλβάνια. Τα ποσοστά των 2 μονομάχων είναι πολύ κοντά στην Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εκλογικό σώμα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην οικονομία, την μετανάστευση, τα δικαιώματα των γυναικών και τις δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ.

Η Χάρις ενδέχεται να κερδίσει μικρή πλειοψηφία στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων εάν επικρατήσει στις Πολιτείες στις οποίες έχει προβάδισμα στην δημοσκόπηση της WSJ.

Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις στις 7 κρίσιμες με 50% έναντι 39% αναφορικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί τον πόλεμο της Ρωσίας – Ουκρανίας.

Έχει επίσης προβάδισμα 48% έναντι 33% της Χάρις στην καταλληλότητα διαχείρισης του πολέμου του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...