Η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κράτος, εάν ρίξει βρώμικη βόμβα στη Μόσχα – Η Ρωσία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ με πυρηνική κόλαση

 Η Ρωσία καταγγέλλει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ αλλά και τη διακίνηση σεναρίων περί ανάπτυξης στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στην Ουκρανία 

Τμήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για αποστολή στρατευμάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία φαίνεται πως αποτελεί η συνεχής διακίνηση ειδήσεων από δυτικά ΜΜΕ περί συμμετοχής στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.
Τόσο η Ρωσία, όσο και η Λευκορωσία καταγγέλλουν τους εν λόγω σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και δηλώνουν πως θα απαντήσουν αποφασιστικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις αλλά και στα σενάρια περί χρήσης βρώμικης βόμβας από τους Ουκρανούς.

Σχέδιο ΝΑΤΟ για αποστολή στρατού στην Ουκρανία 

Όπως αποκάλυψε ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko, τα δημοσιεύματα των δυτικών ΜΜΕ – όπως αυτό του Reuters – περί αποστολής στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για τη «νομιμοποίηση» ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ωστόσο ο Lukashenko προειδοποιεί ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πιο επικίνδυνα όπλα, εάν σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
«Αν η Δύση θέλει να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ εκεί στην Ουκρανία, θα είναι ένας ακόμη πόλεμος, τότε ο ρωσικός στρατός μπορεί να πάρει τα πιο επικίνδυνα όπλα από τις αποθήκες του», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.

Θα πάψει να υπάρχει η Ουκρανία, εάν ρίξει βρώμικη βόμβα στη Μόσχα

Εξάλλου, όπως επισήμανε η χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από το Κίεβο εναντίον της Μόσχας ή οποιασδήποτε άλλης πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα προκαλέσει ένα αντίποινα, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να πάψει να υπάρχει.
«Ακούστε, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν είναι τόσο γενναίος.
Για να πατήσει το κόκκινο κουμπί, πρέπει να έχει θάρρος.
Δεύτερον, πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Και να το πατήσει, η Ρωσία δεν θα καταρρεύσει μία βρώμικη βόμβα ακόμη και μέσα στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Βρώμικη βόμβα

Η βρώμικη βόμβα είναι ραδιενεργό όπλο που συνδυάζει ραδιενεργό υλικό με συμβατικά εκρηκτικά.
Ο σκοπός του όπλου είναι να μολύνει την περιοχή γύρω από τον παράγοντα διασποράς - συμβατική έκρηξη με ραδιενεργό υλικό.
Πάντως η βρώμικη βόμβα δεν πρέπει να συγχέεται με μια πυρηνική έκρηξη, όπως μια βόμβα σχάσης, η οποία με την απελευθέρωση πυρηνικής ενέργειας παράγει αποτελέσματα έκρηξης πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση συμβατικών εκρηκτικών.
Αν και μια συσκευή διασποράς ραδιενέργειας έχει σχεδιαστεί για να διασκορπίζει ραδιενεργό υλικό σε μια μεγάλη περιοχή, μια βόμβα που χρησιμοποιεί συμβατικά εκρηκτικά και παράγει ωστικό κύμα θα ήταν πολύ πιο θανατηφόρα για τους ανθρώπους από τον κίνδυνο που δημιουργεί το ραδιενεργό υλικό που μπορεί να αναμειχθεί με το εκρηκτικό.

Πυρηνική προειδοποίηση από Zakharova


Η αποστολή ξένων στρατευμάτων στην ουκρανική επικράτεια θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, με καταστροφικές συνέπειες για όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας την πρόταση του Γάλλου Υπουργού Άμυνας, Sebastien Lecornu προς τους δυτικούς συμμάχους για ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Αυτός (ο Lecornu) δεν είναι ο μόνος δυτικός εκπρόσωπος που προσπαθεί να φλερτάρει με την ιδέα αποστολής ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ξέρετε πού θα οδηγήσει η πρακτική εφαρμογή αυτής της ιδέας, μπορώ να το επαναλάβω για όσους μπορεί να το έχουν ξεχάσει.
Θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες», υπογράμμισε με νόημα.

Εμπλοκή Reuters στο σίριαλ με τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες

Νωρίτερα το Reuters με …αποκλειστικό του δημοσίευμα ανακάλυψε πως η Βόρεια Κορέα έστειλε τους πρώτους 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία για να πάρουν μέρος την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει υποσχεθεί να παράσχει συνολικά παραπάνω από 10.000 στρατιώτες, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το Reuters.
Η εν λόγω εκτίμηση είναι διπλάσια ως προς τον αριθμό των ανδρών από την προηγούμενη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται ελίτ μονάδες και όχι απλές στρατιωτικές δυνάμεις πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.
«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπήρξαν ενδείξεις εκπαίδευσης στρατευμάτων εντός της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο Park Sun-won, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών.
«Φαίνεται ότι τα στρατεύματα έχουν πλέον διασκορπιστεί σε πολλαπλές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και προσαρμόζονται στο τοπικό περιβάλλον», δήλωσε.
Και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin δήλωσε στις 23/10/2024 πως υπάρχουν στοιχεία για την ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία.

Ελίτ δυνάμεις

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ρωσικά πλοία μετέφεραν ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία.
Τέσσερα αποβατικά πλοία και τρία συνοδείας που ανήκουν στον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού ολοκλήρωσαν την πρώτη μεταφορά περίπου 1.500 Βορειοκορεατών των ειδικών δυνάμεων από τις περιοχές κοντά στο Chongjin, το Hamhung και το Musudan στο Vladivostok της Ρωσίας.
Σημείωσε επίσης ότι μεταγωγικά αεροσκάφη An-124 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας «πετούσαν συχνά μεταξύ Vladivostok και Πιονγκγιάνγκ» για άγνωστο λόγο.
Οι ισχυρισμοί της Νότιας Κορέας και της Ουκρανίας για μεγάλες βορειοκορεατικές στρατιωτικές αναπτύξεις με σκοπό την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές, με τις δύο χώρες να έχουν σημαντικά κίνητρα να κατασκευάσουν ή να μεγαλοποιήσουν τέτοιες αναπτύξεις, ώστε να μεγιστοποιήσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο, γράφει το Military Watch Magazine.
Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις, θεωρούνται από πολλούς αναλυτές οι πιο ικανές στον κόσμο και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε προηγούμενες πολεμικές συγκρούσεις.
Στη Συρία αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Assad και οι αντάρτες, που πολέμησαν εναντίον τους, τις χαρακτήρισαν θανατηφόρες.

Το 1996 τρεις Βορειοκορεάτες κομάντο σκότωσαν 39 στρατιώτες της Νότιας Κορέας

Το 1996 τρεις άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας εγκλωβίστηκαν σε ένα σχεδόν κατεστραμμένο υποβρύχιο, επιχειρώντας βαθιά μέσα στη Νότια Κορέα.
Παρόλα αυτά κατάφεραν να αποφύγουν αρκετές χιλιάδες Νοτιοκορεάτες στρατιώτες που είχαν επιφορτιστεί να τους εξουδετερώσουν ή να τους συλλάβουν.
Μέχρι τελικά να εξαλειφθούν δύο από τους Βορειοκορεάτες κομάντο, είχαν σκοτώσει συνολικά 39 στρατιώτες της Νότιας Κορέας.
Ο τρίτος Βορειοκορεάτης δεν βρέθηκε ποτέ και εικάζεται ότι επέστρεψε με επιτυχία στη χώρα του.
Η Βόρεια Κορέα διαθέτει μακράν τις μεγαλύτερες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο με περίπου 180.000 άτομα, αν και ορισμένες εκτιμήσεις κυμαίνονται από 120.000 έως και 200.000.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...