Βαρέλι δίχως πάτο, ο ΣΥΡΙΖΑ - Παραχωρεί τη θέση του στο ΠΑΣΟΚ - Σε… μπουζουξίδικο το συνέδριο

 Σε μια περίοδο, που τα προβλήματα της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται, τα προβλήματα της ακρίβειας, της παιδείας και υγείας γιγαντώνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να αναλώνεται στα… εσωτερικά του θέματα... Όπως το να «κόψει» την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά να επιτρέψει του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος πρότεινε την… εισαγωγή ιερόδουλων, όπως το εάν θα διεξαχθεί ή όχι το συνέδριο που θα ανοίξει τον δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές για να εκλέξει νέο πρόεδρο στη θέση του κ. Κασσελάκη, τον οποίο μέχρι και πρότινος στήριζαν διότι τον επέλεξε η βάση... Και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται οι φήμες για αποχώρηση 5 βουλευτών από το κόμμα (μεταξύ  των οποίων Πέτρος Παππάς και Αλέξανδρος Αυλωνίτης) εάν δεν επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι εκ νέου υποψήφιος. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα παραδώσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνονται σε αντίθεση με εκείνα του ΠΑΣΟΚ που ενισχύονται. Επισημαίνεται ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει διολισθήσει στην 5η θέση (μετά το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση).

Στο Gazi live το συνέδριο

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου σε… μπουζουξίδικο (συγκεκριμένα στο Gazi live). Και μάλιστα, το σενάριο εμφανίζεται ως το επικρατέστερο, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άλλοι χώροι. Σημειωτέον ότι οι ημερομηνίες του συνεδρίου μετατέθηκαν για μια εβδομάδα αργότερα, για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.
Και μπορεί από την πίστα του Gazi live να έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αλλά υπάρχει ένας… περιορισμός ως προς του συνέδρους, καθώς στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πάρει μόλις 2.000 (αναμένονταν 4.000 σύνεδροι).
Για την ιστορία τα τελευταία ονόματα που κόσμησαν την πίστα του –όταν λειτουργούσε ως Γκάζι Live– ήταν αυτά του Νότη Σφακιανάκη και της Πάολα. Μαζί τους εμφανιζόταν και ο ράπερ Νίκος «Nivo» Βουρλιώτης. Ωστόσο, το 2018 στο μαγαζί είχε εμφανιστεί και η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ πριν από αυτήν, στη σκηνή του Γκάζι Live είχαν εμφανιστεί μαζί τρείς κορυφαίες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, η Μαρινέλα, η Γλυκερία και η Ελένη Βιτάλη.

Το ΠΑΣΟΚ… αξιωματική αντιπολίτευση

Πέραν τα του συνεδρίου, τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί κι ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψουν το κόμμα (διατηρώντας προφανώς τις έδρες τους). Σε αυτή την περίπτωση, το ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περάσει στο ΠΑΣΟΚ, που σημειωτέον τα ποσοστά του ενισχύονται μετά τις εσωκομματικές εκλογές.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση (της GPO, χθες), το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη δεύτερη θέση αλλά με ενισχυμένο ποσοστό στο 14,3%. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%. Σταθερά στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4%. Ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, ΝΙΚΗ με 3%, Νέα Αριστερά με 2% και ΜέΡΑ25 με 1,5%.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...