Στέφανος Κασσελάκης από Καστοριά: “Με φοβούνται για αυτό και δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση”

 Με φοβούνται για αυτό και δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Καστοριά.

Τον συνόδευε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ τον υποδέχτηκαν η πρώην βουλευτής  Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου  και μέλη του κόμματος.

Στην συνέχεια,  πραγματοποίησε ομιλία σε γνωστό καφέ της πόλης.

“Έχω δεσμευτεί σε όλες και όλους σας, ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ.

Αυτό  σημαίνει ότι θα το πάμε μέχρι τέλους έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στην πράξη το κόμμα των μελών”, τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης, άσκησε σφοδρή κριτική προς τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν την καθαίρεσή του από την προεδρία του κόμματος και αποδοκίμασε την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό.

“ Υποτίθεται ότι πριν από δύο Σαββατοκύριακα  θα είχαμε ολοκληρώσει το καταστατικό μας συνέδριο το οποίο θα έφερνε μερικές μεγάλες αλλαγές.

Η μεγαλύτερη από όλες ήταν το να σταματήσει αυτός ο παραγοντισμός, ο φραξιονισμός μέσα στο κόμμα μας, δίνοντας σε εσάς τα εργαλεία να επιλέγετε  τα ψηφοδέλτιά σας.

Αντί να τα επιλέγει μία Πολιτική Γραμματεία με ισορροπίες ποιον υποψήφιο θα προωθήσει και με ποια επιρροή στην τοπική κοινωνία, να επιλέγετε εσείς και διαδικτυακά και με κάλπη τους υποψηφίους, για να μπορεί οποιοσδήποτε που θέλει να μπει στην αρένα της πολιτικής,  να έχει μία ευκαιρία,  χωρίς να περνάει από το κονέ του γραφείου του πρόεδρου  όπως γινόταν μέχρι πρότινος”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε :

“Οραματίζομαι μία χώρα η οποία θα επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν πιο άμεσο- δημοκρατικά στο πολίτευμά τους το οποίο δεν είναι αλλαγή πολιτεύματος όπως μερικοί διαστρέβλωσαν,  αλλά είναι εμπλουτισμός, είναι αναβάθμιση του υπάρχοντος πολιτεύματος.

Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο βάζοντας την σύγχρονη συμμετοχική δημοκρατία στο κάδρο και την προμετωπίδα της δημοκρατίας μας, μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την οικονομική ολιγαρχία  που ελέγχει τον τόπο.

Είναι μία βρωμιά που  μόνο το πιο ανεξάρτητο, καθαρό, ανοιχτό κόμμα του τόπου μπορεί να την καθαρίσει. Γι’  αυτό είμαι εδώ και για αυτό με πολεμούν από όλες τις μεριές…

Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας για να φτιάξουμε την χώρα μας.

Το  πρώτο βήμα είναι το συνέδριο.Εκεί, πρέπει να σας δοθεί η ευκαιρία να πείτε ότι: “ όχι, δεν εγκρίνουμε αυτά που έχουν γίνει”.

Εσείς θα αποφασίσετε αν θέλετε να υπάρξει άρση εμπιστοσύνης στην προεδρία μου ή όχι.

Ακόμα και όταν ακυρώσετε την απόφαση κεντρικής επιτροπής, εγώ θα πάω σε εκλογές, μέσα στο χρονοδιάγραμμα, για να γίνει αναβάπτιση από την βάση.

Όποιος σας λέει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στο συνέδριο, λέει εν γνώση του ή εν γνώση της, ψέματα.

Το κάνουν αυτό γιατί θέλουν να απογοητεύσουν τον κόσμο, ότι δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει για να μην συμμετέχετε.

Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι σημαδεμένη τράπουλα.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει με αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια, χωρίς την πραγματική απαρτία, χωρίς πλειοψηφία.

Ακόμα και αν όλα αυτά να είναι νομότυπα ρωτώ:  Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;  Αφήστε μας να χάσουμε αν δεν φοβάστε”.

Αλλά ξέρετε τι έρχεται και σας λέω από την καρδιά μου ότι αυτό που έρχεται δεν θα είναι καμία δίωξη κανενός. Οχι. θα έρθει η ενότητα στην βάση θα υπάρχουν νέοι αιρετοί σε όλο το κόμμα με περισσότερες  επιτροπές, με  πολύ νέο κόσμο, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε  στο κόμμα, ο καθένας να βγαίνει μπροστά με την αξία του, θα μπορείτε να νομοθετείτε οι ίδιοι  μέσω των βουλευτών σας, θα συμμετέχετε μέσω της διαβούλευσης. Αυτό είναι ένα σύγχρονο κόμμα. Ένα κόμμα, το οποίο πραγματικά θεωρώ ότι αξίζει στην ιστορία της αριστεράς και στην ιστορία της Ελλάδας”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε τέλος από τα μέλη και τους φίλους του  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να στηρίξουν την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ξέρετε ότι αυτό που σας υπόσχομαι θα το κάνω πράξη και δεν θα σας προδώσω ποτέ”.

πηγη

fonikastorias.gr – Ε.Ψ.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...