Τραγέλαφος – O Zelensky εγκαταλείπει το «Σχέδιο Νίκης»... και εκπονεί νέο Plan B, παράτασης της σύγκρουσης με ίδια μέσα

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky διέταξε την ανάπτυξη ενός άλλου σχεδίου δράσης - PLAN B -  σε περίπτωση που η σύγκρουση συνεχιστεί, αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία BBC, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές

Πραγματικά τραγέλαφος…
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky διέταξε την ανάπτυξη ενός άλλου σχεδίου δράσης - PLAN B -  σε περίπτωση που η σύγκρουση συνεχιστεί, αναφέρει η ουκρανική υπηρεσία BBC, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Όπως ανέφερε το BBC, ο Zelensky έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να καταρτίσει ένα νέο σχέδιο που θα περιγράφει τις ενέργειες του Κιέβου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Αναμένεται ότι θα διαφέρει από το «σχέδιο νίκης» στο ότι θα πρέπει να προσδιορίζει ακριβώς τις ενέργειες της Ουκρανίας και όχι των συμμάχων της στη Δύση.
«Ο στόχος του σχεδίου είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε την ενότητα και να επιτύχουμε αποτελέσματα σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης της χώρας», ανέφερε η πηγή στο BBC.
Ειδικότερα, το νέο σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει διατάξεις για εσωτερικές αποφάσεις στον τομέα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, της άμυνας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το σχέδιο νίκης απορρίφθηκε

Πρόσφατα, ο Zelensky παρουσίασε δημόσια το λεγόμενο σχέδιο νίκης του στην Ουκρανική βουλή Verkhovna Rada.
Το πρώτο του σημείο ήταν η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον, σενάριο που η συμμαχία δεν εξετάζει.
Επιπλέον, το Κίεβο ζήτησε και πάλι να επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) να εξαπολύσουν χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Επίσης αυτό το μέτρο δεν έχει εγκριθεί.
Το «σχέδιο νίκης» περιελάμβανε επίσης κοινά πλήγματα κατά της ρωσικής αεροπορίας με γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ και εντατική χρήση ουκρανικών drones και πυραύλων.
Ο Zelensky ζήτησε επίσης να δοθεί στην Ουκρανία πρόσβαση στα δεδομένα πληροφοριών των εταίρων.
Ορισμένα από τα σημεία στο «σχέδιο νίκης» δεν σχετίζονται άμεσα με το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Για παράδειγμα, το Κίεβο πρόσφερε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες την προστασία στρατηγικών πόρων αξίας 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (ουράνιο, τιτάνιο, λίθιο, γραφίτης) Επίσης πρότεινε ο Ουκρανικός στρατός να αντικαταστήσει τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη.
Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky περιελάμβανε επίσης μια πρόταση για ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος ως μέρος του «περιορισμού της Ρωσίας».
Για την Ρωσία το σχέδιο του Zelensky επιχειρεί να κηρύξει επίσημα τις χώρες του ΝΑΤΟ συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Στην παρούσα κατάσταση, μια τέτοια πολιτική του Ουκρανού ηγέτη είναι κοντόφθαλμη, απερίσκεπτη και παράλογη, θεωρεί η Ρωσική πλευρά.

www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...