Κυνικός ο Άδωνης μπροστά σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: Αν ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είχε πεθάνει (Video)

 Το ζήσαμε και αυτό! Να δυσανασχετούν οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη!

Είναι σαφές πως στη νέα εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Άρη Πορτοσάλτε προσπαθούν να εξωραΐσουν την κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσα από μια ήπια κριτική να εκτονώσουν την κριτική για τη διάλυση του ΕΣΥ.

Στο σημερινό πάνελ ήταν ο «πανταχού παρών» Άδωνης Γεωργιάδης και η Αθανασία Πάσσαλη, από τη Λέσβο που όπως είπε είναι καρκινοπαθής, και χρειάζεται να έρχεται στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες.

Επειδή η φιλοξενούμενη είναι ανασφάλιστη ο Άδωνης Γεωργιάδης υπερηφανεύτηκε πως οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας με δική του απόφαση. (σ.σ. Επί ΣΥΡΙΖΑ με τον ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.).

Όταν ωστόσο η κυρία ανέφερε πως ως ανασφάλιστη δεν μπορεί να έχει τα μεταφορικά και τη διαμονή (η ίδια είπε πως φιλοξενείται από τις δομές των καρκινοπαθών Λέσβου), ο υπουργός Υγείας το παραδέχθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε αλλαγή.

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα εξανέστη ο Άρης Πορτοσάλτε λέγοντας προς τον υπουργό να συμπεριλάβει και τους ανασφάλιστους στα μεταφορικά έξοδα και τα έξοδα διαμονής, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί ο υπουργός και να κάνει μια σημαντική υποχώρηση και να μην αφήσει αρνητικές εντυπώσεις.

Και εδώ ήρθε η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη που προφανώς με απόλυτο κυνισμό και μπροστά στην κυρία είπε χωρίς καμία ντροπή:

«Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή», αφήνοντας παγωμένο τον Άρη Πορτοσάλτε.

«Λυπούμαι που είναι έτσι» πρόσθεσε ο Άδωνης Γεωργιάδης και αναρωτιέται κανείς γιατί αφού λυπάται να μην το αλλάζει.

Αλλά μας είχε λύσει την απορία νωρίτερα αφού είχε πει ότι «ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων»

Άρα πρέπει να προσέχει ο ΕΟΠΠΥ.

Δεν μας απάντησε όμως πόσα δισεκατομμύρια πηγαίνουν σε απευθείας αναθέσεις, πόσα ποσά χάνονται με άλλους τρόπους, όπως υπερτιμολογήσεις ή ακόμα και σε διακοσμήσεις και χαλιά…

Διαβάστε επίσης:

«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Έλληνας νεκρός από την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...