Автор: Анастасия Фомина
Οι πατάτες φούρνου με μπέικον σε αλουμινόχαρτο είναι ο τέλειος συνδυασμός ζουμερότητας και γεύσης που θα ευχαριστήσει όλους τους λάτρεις της πατάτας. Το ψήσιμο σε αλουμινόχαρτο κάνει τις πατάτες τρυφερές και το μπέικον προσθέτει μια πλούσια γεύση. Λίστα προϊόντων
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε. Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στη γεύση. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις περιχύνετε με ελαιόλαδο για γεύση. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ένα ξεχωριστό φύλλο αλουμινόχαρτου, δημιουργώντας ένα πουγκί που θα κρατήσει όλους τους χυμούς και τις γεύσεις.
Τοποθετούμε τις πατάτες που προκύπτουν σε ένα ταψί και τις βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε να ελέγξετε την ετοιμότητα τρυπώντας τα κομμάτια με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι. Ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο, διακοσμήστε το πιάτο με μυρωδικά και σερβίρετε ζεστό. Αυτές οι πατάτες ταιριάζουν πολύ με κρέμα γάλακτος, σκόρδο ή σάλτσα κρέμας. Χρήσιμες πληροφορίες για πατάτες με μπέικον σε αλουμινόχαρτο: περιεκτικότητα σε θερμίδες - περίπου 190 kcal ανά 100 g. χρόνος μαγειρέματος - περίπου μία ώρα.
Читайте также:
Картошка-гармошка с беконом: рецепт для аппетитного ужина
Подаем перепелку как в ресторане: секреты приготовления от шеф-поваров
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου