Είναι γνωστό ότι το κρασί έχει αντικαρκινική, αντιδιαβητική και καρδιοπροστατευτική δράση.
Πού βρίσκεται όμως το κλειδί για την προστατευτική δράση του υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού;
Σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων από τις ΗΠΑ στην επιθεώρηση «Nature», το κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο το κύριο αντιοξειδωτικό συστατικό του, η ρεσβερατρόλη, αλληλεπιδρά με ορισμένες πρωτεΐνες και μόρια των σωματικών κυττάρων.
Σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων από τις ΗΠΑ στην επιθεώρηση «Nature», το κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο το κύριο αντιοξειδωτικό συστατικό του, η ρεσβερατρόλη, αλληλεπιδρά με ορισμένες πρωτεΐνες και μόρια των σωματικών κυττάρων.