F1 GP Κορέας - QP: Έσπασε το σερί ο Hamilton!

Ο Hamilton έβαλε τέλος στο σερί των συνεχόμενων pole positions της Red Bull. O Βρετανός θα ξεκινήσει το 700ο Grand Prix της McLaren από την πρώτη θέση του γκριντ έχοντας δίπλα του τον Vettel.
.
 Για πρώτη φορά μέσα στο 2011 δεν θα βρίσκεται ένα μονοθέσιο της Red Bull στην πρώτη θέση του grid, καθώς η MP4-26 του Lewis Hamilton κέρδισε τη μάχη με το χρονόμετρο στις κατατακτήριες για το GP Κορέας και η McLaren την 1η της pole position της σεζόν! Μόλις 0,222 του δευτερολέπτου πιο πίσω και στη 2η θέση θα βρίσκεται ο Πρωταθλητής Sebastian Vettel με τη Red Bull, ενώ στην 3η θέση είναι η McLaren του Jenson Button, στην 4η η δεύτερη Red Bull του Mark Webber και την 5η και 6η θέση ατίστοιχα συμπληρώνουν οι δύο Ferrari του Felipe Massa και Fernando Alonso.
  Είχε αρχίσει να διαγράφεται από την Ιαπωνία η τροχιά της McLaren με τον Vettel να πέρνει πρίν από μία εβδομάδα ίσως τη δυσκολότερη pole position του για εφέτος και τον Button να παίρνει τη νίκη στον αγώνα στη Suzuka. Στα δύο τελευταία GP η βρετανική ομάδα δείχνει πλέον ότι έχει την ταχύτητα να συναγωνιστεί τη Red Bull, κάτι που φάνηκε και από την pole position του Hamilton και την τρίτη θέση του Button πολύ κοντά στον Vettel. Το ίδιο βεβαίως επιβεβαιώθηκε και στις δύο τελευταίες περιόδους ελεύθερων δοκιμών με τον Hamilton να είναι ταχύτερος στο FP2 και τον Button ταχύτερο το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν τις κατατακτήριες στο FP3. Την ταχύτητα αυτή λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει ο Hamilton με την πρώτη pole position του 2011 για τη McLaren στις κατατακτήριες για το GP της Κορέας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν και ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1:36 (1:35.820).
Παρόλα αυτά να πούμε ότι ο Hamilton εμφανίστηκε σχετικά αγχωμένος στη συνέντευξη μετά το τέλος των κατατακτηρίων (ή και λίγο... απογοητευμένος αν θέλετε με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό) και εκτός αυτού η Red Bull δείχνει ότι έχει διαλέξει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των ελαστικών για τον αγώνα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Vettel στη συνέντευξη τύπου. Έτσι η Red Bull χρησιμοποίησε στις κατατακτήριες μόνο την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli κρατώντας άθικτα τρία σετ μαλακής γόμας για τον αγώνα. Η McLaren από τη δική της πλευρά χρησιμοποίησε την μαλακή γόμα στο Q1 και την πολύ μαλακή στο Q2 και Q3 των κατατακτηρίων, αλλά το σίγουρο είναι ότι σε έναν αγώνα δεν παίζει ρόλο μόνο η στρατηγική των ελαστικών.
F1 GP Κορέας - QP: Έσπασε το σερί ο Hamilton!
Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix στη Κορέα διεξήχθη υπό ιδανικές συνθήκες καθώς η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ήταν στους 22 βαθμούς και στην άσφαλτο στους 28. Η Ferrari από την δική της πλευρά φάνηκε ότι ποτέ δεν μπήκε στο παιχνίδι του να κυνηγήσει την pole στη Yeongam με τον Felipe Massa να ξεκινάει τον αγώνα μπροστά από τον ομόσταυλό του Fernando Alonso στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Ο Nico Rosberg πήρε μια από τις συνηθισμένες για Mercedes θέσεις στο grid, πίσω από τον Alonso στην 7η θέση, ενώ ακριβώς δίπλα του στην 4η σειρά του grid θα βρίσκεται η Renault του Vitaly Petrov. Την δεκάδα του grid συμπληρώνουν στην 9η και 10η θέση οι δύο Force India του Paul di Resta και Adrian Sutil που ενώ μπήκαν στο Q3 δεν κατέγραψαν τελικά χρόνο στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτηρίων.
Ο Michael Schumacher ήταν το μεγαλύτερο όνομα που δεν πέρασε στο Q3 και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη 12η θέση, πίσω από την Toro Rosso του Jaime Alguersuari. Η δεύτερη Toro Rosso του Sebastien Buemi βρίσκεται στη 13η θέση με τη Sauber του Kamui Kobayashi ακριβώς δίπλα. Ο Bruno Senna μέχρι στιγμής δείχνει να... παλεύει με τη Renault και θα ξεκινήσει από την 15η θέση με τη Williams του Pastor Maldonado να βρίσκεται στην 16η και τη Sauber του Sergio Perez στη 17η.
F1 GP Κορέας - FP2: Hamilton στο λιγότερο βρεγμένο
διαβάστε επίσης:
F1 GP Κορέας - FP2: Hamilton στο λιγότερο βρεγμένο
Ο Rubens Barrichello με τη Williams, δεν κατάφερε να περάσει από το Q1 και μαζί με τους... συνηθισμένους ύποπτους συμπληρώνουν τις τελευταίες θέσεις του grid. Ο Daniel Ricciardo δεν κατάφερε να πετύχει το 107 % λόγω πολλών προβλημάτων με την HRT και έτσι εξαρτάται από τους αγωνοδίκες αν θα τον αφήσουν να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα.
Το Grand Prix της Κορέας θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 9.00 πμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του Alpha και το Conn-X TV. Βεβαίως, όπως πάντα θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε ζωντανά και από την ειδική εφαρμογή του www.wmotors.gr . 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...