Aισιοδοξία για νίκη στη Red Bull.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έβαψαν... μαύρα στη Red Bull βλέποντας το σερί των 16 συνεχόμενων pole positions το οποίο ξεκίνησε από τον τελευταίο αγώνα του 2010 στο Abu Dhabi να σπάει από τον Lewis..
Hamilton και τη McLaren.
H βρετανική ομάδα παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην Κορέα, ωστόσο στη Red Bull πιστεύουν ότι στον αγώνα έχουν καλές πιθανότητες να πανηγυρίσουν ακόμα μια νίκη φέτος.
Ο Sebastian Vettel σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές της Yeongam ενώ ο Mark Webber ήταν 4ος. Στόχος τους στον αυριανό αγώνα είναι να εξασφαλίσουν για την ομάδα το Πρωτάθλημα κατασκευαστών.
«Η McLaren έδειχνε από χθες πολύ ανταγωνιστική. Ξέρω πως οι καιρικές συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους – ακόμα κι από εμάς», δήλωσε ο Vettel και πρόσθεσε: «Σήμερα το πρωί, ήταν επίσης γρήγοροι σε στεγνό οδόστρωμα αλλά νομίζω πως στο τέλος τους πιέσαμε και βρεθήκαμε πιο κοντά τους απ' ότι εκείνοι περίμεναν. Κάναμε λοιπόν καλή δουλειά. Παράλληλα, φυλάξαμε όλα μας τα σετ μαλακής γόμας, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στον αγώνα. Το πρωί πήραμε μόνο μία γενική εικόνα από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου με περισσότερα καύσιμα αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή είναι μεγάλη και υπάρχει δυνατότητα για προσπέρασμα και στη στροφή 3. Θα δούμε λοιπόν, όλα μπορούν να συμβούν και όλα θα κριθούν από τη φθορά των ελαστικών».
Aισιοδοξία για νίκη στη Red Bull
Από την πλευρά του ο Webber είπε: «Στην τελευταία μου προσπάθεια έχασα λίγο το πίσω μέρος στην έξοδο της στροφής 1. Προσπάθησα να καλύψω το χαμένο χρόνο αλλά ήμουν ήδη τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω. Ήταν κρίμα γιατί αυτή είναι χρονική απώλεια που δεν μπορείς να καλύψεις στον τελευταίο τομέα της πίστας. Εκκινώ λοιπόν από την 4η θέση. Δυστυχώς ο Jenson (Button) με πέρασε στο τέλος, πράγμα που με τοποθέτησε στην αριστερή πλευρά του γκριντ. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα ελαστικά, αφού είδαμε διαφορετικές στρατηγικές στις κατατακτήριες. Είμαστε πιο κοντά στις McLaren απ' ότι περιμέναμε και η μάχη μας ήταν μεγάλη».
O διευθυντής της ομάδας, Christian Horner σχολίασε: «Για πρώτη φορά από πέρυσι στη Βραζιλία, δεν πήραμε την pole position. Ήταν όμως συναρπαστικές κατατακτήριες και ο Sebastian έκανε εκπληκτικό γύρο τοποθετώντας εαυτόν ανάμεσα στις δύο McLaren και στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Mark απέδωσε επίσης καλά, σημειώνοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο. Επιλέξαμε διαφορετική στρατηγική σε ότι αφορούσε στα ελαστικά των κατατακτήριων και έχουμε πλέον τρία σετ μαλακής γόμας διαθέσιμα για τον αγώνα, πράγμα που θα πρέπει να μας βοηθήσει. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, με τη στρατηγική να τον επηρεάζει σημαντικά, όπως άλλωστε και τα pit stop. Ελπίζω να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις McLaren».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...