Η ψηφιακή τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε Τήν, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η μετάδοση ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Digea από σήμερα οι κάτοικοι μιας μεγάλης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας θα μπορούν να..
παρακολουθούν με καλύτερη ποιότητα χωρίς ‘χιόνια’ και ‘είδωλα’ τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz).
Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Για το λόγο αυτό, όσοι τηλεθεατές λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά», θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση με ενσωματωμένο ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.
Επιπλέον, για την καλύτερη λήψη του ψηφιακού σήματος, η κεραία σας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».
Ψηφιακό σήμα θα έχουν περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας.
Για την επέκταση της ψηφιακής μετάβασης στη Δυτική Ελλάδα, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει ότι: «Tο ψηφιακό σήμα πρόκειται να αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και εκείνων που ζουν σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Ελλάδας».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...