Σε χειμερία νάρκη η ρώσικη αρκούδα

ΜΕΤΑ τον Παναθηναϊκό πρόπερσι και τον ΠΑΟΚ φέτος, η ετυμηγορία της κληρωτίδας ήθελε να στείλει για 3η φορά στην Ελλάδα τη Ρούμπιν Καζάν, με την ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει νίκη σε βάρος των Ρώσων..
απόλυτα ισόπαλων τόσο με τους «πράσινους» (1-1, 0-0), όσο και με τον ΠΑΟΚ (2-2 και προχθές 1-1).
Ο Βαλντέζ (δεξιά), ένα από τα αστέρια της Ρούμπιν Ο Βαλντέζ (δεξιά), ένα από τα αστέρια της Ρούμπιν Από το παγωμένο, λοιπόν, Καζάν θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους τον Φεβρουάριο οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας, ωστόσο, δύο άσους στο μανίκι τους: ότι λόγω του ρωσικού παγετού, η Ρούμπιν δεν θα έχει παιχνίδια στα πόδια της και φυσικά τη ρεβάνς του Μαρτίου στο «Καραϊσκάκη».
Κι αν όλα πάνε καλά, στους «8» την ομάδα του Βαλβέρδε θα την περιμένει, αναλόγως και πάλι, πολύ κρύο, είτε παίξει με την Ζάλτζμπουργκ στην Αυστρία που πέταξε εκτός Ευρώπης ολόκληρη Παρί Σεν Ζερμέν, είτε (ακόμη χειρότερα) συναντηθεί με τη Μέταλιστ Κάρκιφ.
Μοναδική ομάδα που κατάφερε πέρυσι ν' αλώσει το «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης και να τρομάξει τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε φέτος να μπει στους ομίλους του Champions League. Απέκλεισε την Ντιναμό Κιέβου (0-2, 2-1), αλλά αποκλείστηκε από τη Λιόν (3-1, 1-1). Καραντενίζ, Οφαμπέμι, Μάρτινς, Νομπόα, Βαλντέζ και Μέντβεντεβ οι καλύτεροί της παίκτες.
Θετικό για τον Ολυμπιακό, η αγωνιστική απραξία της Ρούμπιν τον Φεβρουάριο στο ρωσικό πρωτάθλημα, όπου μετά από 32 αγωνιστικές, στα τέλη Νοεμβρίου τερμάτισε στην 5η θέση με 55 βαθμούς, -11 από την πρωτοπόρο Ζενίτ με 15 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες, 44-28 τέρματα.
Μια συνηθισμένη της σύνθεση: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς, Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ. Στον όμιλο με τον ΠΑΟΚ νίκησε δύο φορές τη Σάμροκ Ρόβερς (3-0,4-1), μία την Τότεναμ (1-0).
Στην επιφάνεια του ρωσικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία μόλις το 2003, φτάνοντας στην κατάκτηση δύο διαδοχικών πρωταθλημάτων (2008, 2009), των μοναδικών στην ιστορία της.
Αναμορφωτής της θεωρείται ο 58χρονος τεχνικός από το Τουρκμενιστάν, Κουρμπάν Μπερντιέβ, στο «τιμόνι» της από το 2001, ενώ κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου στο σύλλογο. Μερκ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...