ΕΛΒΕΤΙΑ: ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΣ-ΓΚΣΤΑΑΝΤ-ΖΕΡΜΑΤ

ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΣΚοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε παραμυθένιο αλπικό τοπίο. Το διάσημο ελβετικό θέρετρο φιλοξενεί εδώ και 150 χρόνια..
την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ και συνδυάζει το σκι με τις κοσμικές εκδηλώσεις. Η μικρή πολιτεία είναι χτισμένη σε μοντέρνο στυλ και έχει θέα σε μια πανέμορφη λίμνη. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει φιλοξενήσει δύο φορές Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι ιδανικό για σκιέρ κάθε επιπέδου.
SKI INFOΥπάρχουν πολύ καλές σχολές σκι για αρχάριους και παιδιά, καθώς και εύκολες πίστες μακριά από τις πολυσύχναστες. Οι έμπειροι σκιέρ θα δοκιμάσουν το σκι-σαφάρι, ενώ οι εξπέρ του είδους έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σε τριάντα έξι μαύρες πίστες. Υπάρχουν επίσης πολύ καλές σχολές snowboard και καταπληκτικές πίστες με φυσικό τερέν για άλματα. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν σε μεγάλους παιδότοπους μέσα στο χιόνι και θα απολαύσουν τις βόλτες με έλκηθρο για όλη την οικογένεια.
  • Κονσέρτα κλασικής μουσικής, φεστιβάλ γαστρονομίας, ψώνια στις μπουτίκ της Via Serlas θα γεμίσουν ευχάριστα τις ώρες μετά το σκι. Επιλέγοντας ένα πακέτο «Ski and Wellness» θα συνδυάσετε τη σωματική άσκηση στις πίστες με την απόλυτη χαλάρωση σε λουτρά αλπικών βοτάνων. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η πεζοπορία στο Μονοπάτι των Φιλοσόφων που έχει εντυπω­σιακή θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές. Επίσης η διαδρομή με το τρένο Glacier Express.
ΓΚΣΤΑΑΝΤΤο Γκστάαντ είναι ένα πρότυπο ελβετικό χωριό με παραδοσιακά σαλέ που δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα. Οι πίστες του σκι είναι κατάλληλες για όλους και στο βουνό θα βρείτε κουκλίστικα εστιατόρια ιδανικά για σύντομα μεσημεριανά διαλείμματα. Εκτός από τους κοσμικούς και τους φανατικούς σκιέρ, το Γκστάαντ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων του σνόουμπορντ, μια και θεωρείται η καλύτερη περιοχή της Ελβετίας για το συγκεκριμένο άθλημα. Οσο για τα ξενοδοχεία συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πολυτελέστερα και ακριβότερα του κόσμου και φιλοξενούν συχνά διασημότητες από τον χώρο του κινηματογράφου και της σόουμπιζ.
Αγώνας με άλογα διοργανώνονται συχνά στο Σεν Μόριτς
Αγώνας με άλογα διοργανώνονται συχνά στο Σεν Μόριτς
SKI INFOΤο Chateau d’ Oex είναι παράδεισος για τις οικογένειες, όπου ο καθένας μπορεί να βρει την πίστα που του ταιριάζει. Οι προχωρημένοι σκιέρ θα απολαύσουν τις μπλε και κόκκινες καταβάσεις με πανοραμική θέα. Υπάρχουν βέβαια και απαιτητικές μαύρες πίστες για τους εξπέρ του αθλήματος, αλλά και οργανωμένα snowparks για την εξάσκηση των σνόουμπορντερ.
Τα ξενοδοχεία του Γκστάαντ προσφέρουν θέα στις χιονισμένες πλαγιές
Τα ξενοδοχεία του Γκστάαντ προσφέρουν θέα στις χιονισμένες πλαγιές
  • Στην περιοχή υπάρχουν ιστορικές εκκλησίες, ενδιαφέρουσες γκαλερί, μουσεία και παλιά επισκέψιμα αγροτόσπιτα. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε κάποια από τις θεματικές διαδρομές που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα: από τους δρόμους του τυριού στο Eggli μέχρι το μονοπάτι της ιστορίας στο Schonried - Saamenmoser.
ΖΕΡΜΑΤ
Το χιονοδρομικό κέντρο του Ζέρματ είναι από τα πιο σύγχρονα που μπορούν να βρουν οι φανατικοί του σκι
Το χιονοδρομικό κέντρο του Ζέρματ είναι από τα πιο σύγχρονα που μπορούν να βρουν οι φανατικοί του σκι
Είναι περιτριγυρισμένο από τα πιο ψηλά βουνά της Ευρώπης και οι κάτοικοι του Ζερμάτ έχουν έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, γι’ αυτό και απαγορεύεται η χρήση των αυτοκινήτων. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι από τα πιο σύγχρονα που μπορούν να βρουν οι φανατικοί του σκι, ενώ στις εκτός σκι δραστηριότητες περιλαμβάνονται αναρρίχηση σε παγετώνες και ορειβασία.
SKI INFOΟι πίστες είναι ιδανικές για προχωρημένους σκιέρ και προσφέρουν επιπλέον απόλαυση, καθώς διασχίζουν πανέμορφα τοπία. Οι απαιτητικοί σκιέρ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη δυσκολότερη ευρωπαϊκή πίστα, την Trifti. Οι σνόουμπορντερ θα εξασκηθούν στο απολαυστικό fun park και τα παιδιά θα απασχοληθούν σε παιδικές χαρές και σχολές του σκι.
  • Οι επιλογές είναι πολλές: κονσέρτα κλασικής μουσικής, ρομαντικές βόλτες με έλκηθρα, φαγητό σε γκουρμέ εστιατόρια, διασκέδαση σε ατμοσφαιρικά μπαρ. Αξί­ζει να επισκεφθείτε το Alpine Museum όπου ζωντανεύει η ιστορία της κατάκτησης των αλπικών κορυφών και το Glacier Palace για να θαυμάσετε τα υπέροχα γλυπτά από πάγο.
  • πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...