ΙΤΑΛΙΑ: ΒΑΛ ΝΤΙ ΦΙΕΜΕ-ΜΑΝΤΟΝΑ ΝΤΙ ΚΑΜΠΙΛΙΟ-ΚΟΡΤΙΝΑ ΝΤ' ΑΜΠΕΤΣΟ

Η περιοχή Βαλ ντι Φιέμε είναι γνωστή στους φανατικούς του αθλήματος γιατί συνδυάζει την εξερεύνηση των χιονισμένων πλαγιών με μια ποικιλία ορεινών δραστηριοτήτων όπως περπάτημα και ποδηλασία σε πανέμορφα μονοπάτια..

Απολαυστική η εξερεύνηση των χιονισμένων πλαγιών κάτω από το απογευματινό φως
ΒΑΛ ΝΤΙ ΦΙΕΜΕΗ περιοχή Βαλ ντι Φιέμε είναι γνωστή στους φανατικούς του αθλήματος γιατί συνδυάζει την εξερεύνηση των χιονισμένων πλαγιών με μια ποικιλία ορεινών δραστηριοτήτων όπως περπάτημα και ποδηλασία σε πανέμορφα μονοπάτια. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ενώ το υψηλότερο σημείο της περιοχής αγγίζει τα 2.500 μέτρα. Οι πίστες εκτείνονται σε μια απόσταση 150 χιλιομέτρων. Υπάρχουν επίσης και αρκετές διαδρομές για cross-country σκι.
SKI INFOΜε ατομικά και ομαδικά μαθήματα αλπικού και cross-country ski οι αρχάριοι θα μυηθούν στο άθλημα. Οι προχωρημένοι θα απολαύσουν τις κόκκινες και μαύρες πίστες και θα κάνουν νυχτερινό σκι στις χαμηλότερες πλαγιές. Σχολές σκι για λιλιπούτειους χιονοδρόμους και ειδικές προσφορές για οικογένειες δίνουν στην περιοχή το προφίλ του family friendly resort.
  • Για τις ώρες μετά το σκι, οι επιλογές περιλαμβάνουν πτήσεις με αλεξίπτωτο, πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, αλλά και ευχάριστη νυχτερινή ζωή με ποικιλία εστιατορίων, μπαρ και το απαραίτητο καζίνο. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να επισκεφθείτε τα αξιόλογα κάστρα του γειτονικού Τρεντίνο.
ΜΑΝΤΟΝΑ ΝΤΙ ΚΑΜΠΙΛΙΟΧτισμένο ανάμεσα στους Δολομίτες και τους παγετώνες, το χωριό Madonna προσελκύει χάρη στις πολυτελείς υποδομές του κάθε χρόνο προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ που τιμούν με την παρουσία τους τις πίστες και απολαμβάνουν την έντονη νυχτερινή ζωή του.
SKI INFO
Στη σκιά των Δολομιτών θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο Μαντόνα ντι Καμπίλιο
Στη σκιά των Δολομιτών θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο Μαντόνα ντι Καμπίλιο
Οι αρχάριοι θα βρουν εύκολες μπλε πίστες, σχολές και δάσκαλους του σκι. Οι πεπειραμένοι θα απολαύσουν τις απαιτητικές κόκκινες πίστες και θα βελτιώσουν την τεχνική τους στην πίστα Groste. Υπάρχουν επίσης δύο snowboard parks για τους φανατικούς του αθλήματος.
Στην Κορτίνα ντ' Αμπέτσο θα βρείτε πίστες για αρχάριους, αλλά και δύσκολες πίστες για έμπειρους σκιέρ
Στην Κορτίνα ντ' Αμπέτσο θα βρείτε πίστες για αρχάριους, αλλά και δύσκολες πίστες για έμπειρους σκιέρ
  • Χάρη σε γαστρονομικά events με διάσημους σεφ θα μυηθείτε στα μυστικά της τοπικής μαγειρικής παράδοσης. Πατινάζ στη μικρή λίμνη, αναρρίχηση σε πάγο και ιππασία θα γεμίσουν ευχάριστα τις ώρες σας. Οι κοντινές εκδρομές περιλαμβάνουν επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Adamello - Brenta.
ΚΟΡΤΙΝΑ ΝΤ' ΑΜΠΕΤΣΟΤο άθλημα του σκι έχει παράδοση δεκαετιών στην Κορτίνα, η οποία έγινε διάσημη το 1956 όταν έγιναν εδώ οι Χειμερινοί Ολυ­­μπιακοί. Το χωριό βρίσκεται στο εντυπωσιακό τοπίο των Δο­λο­μιτικών Αλπεων και διατηρεί τη φινέτσα περασμένων εποχών.
SKI INFOΗ περιοχή διαθέτει δύσκολες πίστες για έμπειρους σκιέρ, αλλά και πολλές πίστες με μικρότερο βαθμό δυσκολίας για αρχάριους. Ενα τέλεια οργανωμένο δίκτυο από τελεκαμπίνες, τελεφερίκ και λιφτ φροντίζει για τη μεταφορά των σκιέρ. Για όσους προτιμούν το περπάτημα στο χιόνι υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια μήκους 50 χιλιομέτρων. Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα βρείτε στάδιο παγοδρομίας, θερμαινόμενες πισίνες, σάουνα, καθώς και σχολή σκι για παιδιά.
  • Στο κέντρο της Κορτίνα, που είναι στολισμένο με υπέροχα κτίρια από την εποχή της αυστροουγγρικής μοναρχίας, χαριτωμένα καφέ, κοσμοπολίτικα μπαρ και εστιατόρια φροντίζουν για την απογευματινή και βραδινή σας διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφθείτε το ιστορικό κτίριο Regole που στεγάζει τρία μουσεία: το Λαογραφικό, το Παλαιοντολογικό και την Πινακο­θήκη Μοντέρνας ιταλικής τέχνης. Στην Κορτίνα δεν θα βρείτε μόνο καταστήματα με είδη σκι, αλλά και κομψές μπουτίκ με όλες τις δημιουργίες της ιταλικής μόδας.
  • πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...