Χτισμένο σε υψόμετρο 925 μ. το Μπάνσκο είναι μια μικρή πολιτεία με καλοδιατηρημένα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Στο Μπάνσκο θα βρείτε πολλές μέτριας δυσκολίας πίστες
Στο Μπάνσκο θα βρείτε πολλές μέτριας δυσκολίας πίστες..
ΜΠΑΝΣΚΟΧτισμένο σε υψόμετρο 925 μ. το Μπάνσκο είναι μια μικρή πολιτεία με καλοδιατηρημένα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Το χιονοδρομικό κέντρο, που λειτουργεί 12 χρόνια, είναι φημισμένο για την ποιότητα και τη διάρκεια του χιονιού που σκεπάζει τις πλαγιές από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.
SKI INFOΗ σχολή σκι και snowboard προσφέρει μαθήματα για όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν αρκετές μέτριας δυσκολίας πίστες για έμπειρους σκιέρ, ενώ η πίστα Tomba αποτελεί πρόκληση για τους εξπέρ.
  • Το Μουσείο των Εικόνων με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς των ντόπιων αγιογράφων και η εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Τριάδος είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Το βράδυ μπορείτε να φάτε στις ταβέρνες της μικρής πόλης που κρύβονται πίσω από το κωδικό όνομα Mehana. Ξύλινα τραπέζια απλώνονται γύρω από το απαραίτητο τζάκι, το βουλγαρικό φολκλόρ κυριαρχεί στη διακόσμηση και οι τοπικές σπεσιαλιτέ (δυνατές γεύσεις με κρέας και καυτερές πι­περιές). Η βραδινή διασκέδαση συνεχίζεται στα μπαρ, όπου συχνά οργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική.
ΜΠΟΡΟΒΕΤΣΜια μικρή πολιτεία χτισμένη ανάμεσα σε αιωνόβια έλατα στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Ρίλα φιλοξενεί το πιο δημοφιλές χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας. Το χιονοδρομικό κέντρο δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έγινε γρήγορα το αγαπημένο των ντόπιων, καθώς απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τη Σόφια. Το Μπόροβετς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα χιονοδρομικά της Δυτικής Ευρώπης. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή.
SKI INFOΗ σεζόν διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο και οι συνθήκες είναι ιδανικές για σπορ στο χιόνι: σκι, snowboard, cross-country ski αλλά και ice-skating.
  • Μοντέρνα εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες με φολκλορικά σόου σας περιμένουν μετά το σκι. Στις περιηγήσεις σας στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε το παλάτι Carska Bistrica και το περίφημο μοναστήρι της Ρίλα. 
  •  
  • πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...