ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ-ΣΙΝΑΪΑ

Το πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Ρουμανίας βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη Μπρασόβ που διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό χρώμα τρανσυλβανικού χωριού.


Στο χιονοδρομικό θα βρείτε πίστες που εκτείνονται σε μήκος 20 χιλιομέτρων και σύγχρονες εγκαταστάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τις αντίστοιχες της Δυτικής Ευρώπης
Στο χιονοδρομικό θα βρείτε πίστες που εκτείνονται σε μήκος 20 χιλιομέτρων και σύγχρονες εγκαταστάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τις αντίστοιχες της Δυτικής Ευρώπης..
ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒΤο πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Ρουμανίας βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη Μπρασόβ που διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό χρώμα τρανσυλβανικού χωριού.
SKI INFOΟι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες της Δυτικής Ευρώπης. Εδώ θα βρείτε 10 διαφορετικές πίστες σκι που εκτείνονται σε μήκος 20 χιλιομέτρων. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την τύχη σας στην ελκηθροδρομία, ένα σπορ που οι Ρουμάνοι ασκούν με επιδεξιότητα πρωταθλητή εδώ και χρόνια.
  • Οι μετακινήσεις στο χωριό γίνονται με άμαξες που τις σέρνουν άλογα και φυσικά υπάρχει σχολή ιππασίας. Αξίζει η επίσκεψη στην Μπρα­σόβ. Αξιόλογες εκκλησίες, όπως η «Μαύρη εκ­κλη­σία» και η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου, το παλαιότερο μνημείο της πόλης, περιλαμβάνονται στα αξιοθέατα, αλλά το ωραιότερο κτιριακό συγκρότημα της πόλης είναι το «Cerbul Carpatin», μια φυλακή του 16ου αιώνα που φιλοξενεί σήμερα ένα εστιατόριο και μια αίθουσα δοκιμής κρασιών. Δεν θα παραλείψετε την εκδρομή στον πύργο του Κόμη Δράκουλα.
ΣΙΝΑΪΑΤο δεύτερο αξιόλογο χιονοδρομικό της Ρουμανίας είναι η Σινάια, γνωστή ως «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων». Χτισμένη μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας πολύ πριν τα χειμερινά σπορ κατακτήσουν τις καρδιές των κοινών θνητών. Η αρχοντιά είναι διάχυτη στα πάρκα, στα πανέμορφα σπίτια του προηγούμενου αιώνα και στο φρούριο Πέλες.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ-ΣΙΝΑΪΑ
SKI INFOΣτις νοτιοανατολικές πλαγιές των βουνών υπάρχουν πίστες για όλα τα γούστα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι διάσημες «μαύρες πίστες», η Carp συγκεντρώνει την προτίμηση αυτών που αναζητούν έντονες συγκινήσεις. Θα βρείτε ακόμα σχολές σκι με αγγλόφωνους εκπαιδευτές και ειδικά τμήματα για παιδιά.
  • Καθημερινά πραγματο­ποι­ούνται εκδρομές-ξεναγήσεις στο φρούριο Πέλες. Για τη βραδινή σας διασκέδαση θα προτιμήσετε τα εστιατόρια με τοπικές σπεσιαλιτέ. Ξεκινή­στε το γεύμα σας παραδοσιακά, δηλαδή μ’ ένα ποτηράκι τζούικα (ρακί από δαμάσκηνα). Δοκιμάστε τσιόρμπε (ξινή σούπα με κοτόπουλο), ψητά λουκάνικα και αρνί ψημένο σε γάλα.
  • πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...