Ορεινή Κορινθία Ονειρεμένες αποδράσεις στην Ελλάδα

Τινάζουμε από πάνω μας τη σκόνη της πόλης, κλείνουμε κινητά, ξεχνάμε τους κωδικούς των social media και βρίσκουμε καταφύγιο στα βουνά. Θα κρυφτούμε σε πέτρινα αρχοντικά, σκαρφαλωμένα σε..
ελατοσκέπαστες πλαγιές, που συνδυάζουν τις παραδοσιακές φλοκάτες με το σύγχρονο ντιζάιν.Η απόδραση της διπλανής πόρτας. Μια ανάσα από την πρωτεύουσα, κι όμως άλλος κόσμος. Αυθόρμητος. Αλπικά τοπία, πλαγιές κατάφυτες από αγριοκυπαρίσσια και έλατα, ήρεμες λίμνες και μονοπάτια που μας καλούν να ανακαλύψουμε την παρθένα φύση της Ζήρειας. Αν δεν είστε φίλοι της περιπέτειας, βρείτε μια γαλήνια, ζεστή και φιλόξενη σοφίτα με φεγγίτη και πιείτε ντόπιο κρασί από τους μικρούς, αλλά θαυματουργούς αμπελώνες της περιοχής. Με ορμητήριο τα Τρίκαλα εξερευνήστε όλα τα χωριά της περιοχής: Καρυά, Γκούρα, Μάννα και Καστανιά.
Πού να μείνετε: Στο Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa, που αποτελείται από 20 ανεξάρτητες σουίτες, φτιαγμένες από ξύλο και πέτρα. Διαθέτουν απεριόριστη θέα στην οροσειρά της Ζήρειας. Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 27430 91137, www.pliadongi.gr, από € 120 το δίκλινο με πρωινό και χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας. Εναλλακτικά, στον Ξενώνα Διόχρη, ανάμεσα στα Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, στους πρόποδες του όρους Ζήρεια. Φιλόξενα, πέτρινα δωμάτια με τζάκι και θέα που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό. Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 27430 91052, 6942018458, από € 70 το δίκλινο με πρωινό και ξύλα για το τζάκι (από € 100 τις αργίες και το Σαββατοκύριακο).
Πού να φάτε: Στην ταβέρνα Άρτεμις στον κεντρικό δρόμο των Μεσαίων Τρικάλων, όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε χειροποίητες μανιταρόπιτες και κόκορα με χυλοπίτες.
Μεσαία Τρίκαλα, τηλ: 27430 91180.
Τι να κάνετε: Περίπατο γύρω από τη λίμνη Δόξα σε μονοπάτια από μαυρόπευκα, για να καταλήξετε μέσα από μια στενή λωρίδα γης στο κέντρο, όπου στέκει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.
Tip: Είναι μυστικό, αλλά στην Ορεινή Κορινθία υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο. Πρόκειται για το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας όπου, αν έχει χιόνια, μπορείτε να κάνετε σκι και σνόουμπορντ ακόμα και τη νύχτα.
Πώς θα πάτε: Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν από την Αθήνα 145 χλμ. περίπου. Λίγο μετά το Ξυλόκαστρο στρίβετε αριστερά και ακολουθώντας τις πινακίδες ανεβαίνετε 24 χλμ. μέχρι τα Κάτω Τρίκαλα.







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...