Χωριά του Πάρνωνα Ονειρεμένες αποδράσεις στην Ελλάδα

 Τινάζουμε από πάνω μας τη σκόνη της πόλης, κλείνουμε κινητά, ξεχνάμε τους κωδικούς των social media και βρίσκουμε καταφύγιο στα βουνά. Θα κρυφτούμε σε πέτρινα αρχοντικά..
σκαρφαλωμένα σε ελατοσκέπαστες πλαγιές, που συνδυάζουν τις παραδοσιακές φλοκάτες με το σύγχρονο ντιζάιν.Τα πιο κρυφά χωριά της Πελοποννήσου βρίσκονται στη Λακωνία, φωλιασμένα στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα. Προσπεράστε τους δημοφιλείς προορισμούς Βυτίνα και Δημητσάνα και ανακαλύψτε οικισμούς κρυμμένους μέσα σε δάση από έλατα, σαν πέτρινες αετοφωλιές . Ανακαλύψτε την Καστάνιτσα με τα υπέροχα πυργόσπιτα, το αρχοντοχώρι του Αγίου Πέτρου, τα Άνω Δολιανά με το καστανόδασος του Άι- Γιάννη και το χωριό Καρυές, που λίγοι γνωρίζουν πως ονομάζεται και Αράχοβα. Στο κέντρο βρίσκεται ο αρχοντικός Κοσμάς με τα επτά θεόρατα πλατάνια στην πλατεία. Το γεγονός πως είναι ακόμα ανεξερεύνητα και ανέγγιχτα από τον τουρισμό έχει διατηρήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και στους ξενώνες που μόλις άνοιξαν.
Πού να μείνετε: Στον Ξενώνα Πρυτανείο, νέα άφιξη στο χωριό Τσίντζινα (ονομάζεται και Πολύδροσο). Πρόκειται για πρώην σχολαρχείο, με δωμάτια που συνδυάζουν την παραδοσιακή πέτρα με το μοντέρνο ντιζάιν. Τηλ.: 27310 26982, www.pritanio.gr, από € 65 το δίκλινο (€ 85 τις γιορτές και τις αργίες).
Πού να φάτε: Στo Στολίδι πάνω στην πλατεία της Καστάνιτσας. Πιάστε τραπέζι δίπλα στο τζάκι και χορτάστε με μεγάλες μερίδες αρνάκι τσιγαριστό και χειροποίητα ζυμαρικά, τα γνωστά σφοντύλια, καθώς και γεμιστά με μυζήθρα. Καστάνιτσα, τηλ.: 27550 52255.
Τι να κάνετε: Να γυρίσετε αμέριμνοι την Καστάνιτσα, διατηρητέο οικισμό, για να χαζέψετε τα 300 χρόνων πυργόσπιτα. Επίσης, να κάνετε έναν περίπατο στο δάσος από δενδρόκεδρους της περιοχής. Είναι μοναδικό στην Ευρώπη και προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.
Tip: Τα χωριά του Πάρνωνα έχουν τις δικές τους Καρυάτιδες. Θα τις δείτε στο χωριό Καρυές στο Ερέχθειο της Ακρόπολής της.
Πώς θα πάτε: Τα χωριά του Πάρνωνα απέχουν περίπου 200 χλμ. από την Αθήνα. Θα τα συναντήσετε ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών?Κορίνθου και κατόπιν τις πινακίδες προς Τρίπολη.






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...