Η πριγκίπισσα Νούρα μιλά με Τζίγγερ

Οι αφίξεις εξ Σαουδικής Αραβίας συνεχίστηκαν χθες κι αυτήν τη φορά -όπως είχε προαναγγείλει από χθες το «Goal»- αφορούσαν τους δύο από τους τρεις επικεφαλής του νέου..
πριγκιπικού fund που κινείται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που έφτασαν χθες το πρωί ινκόγκνιτο στη χώρα μας είναι η πριγκίπισσα Νούρα Μπιν Σουλτάν Μπιν Αμπουλαζίζ Αλ Σαούντ και ο αδερφός της (το όνομα του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί). Δηλαδή, δύο από τα παιδιά του διαδόχου του θρόνου Σουλτάν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα. Τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας ήρθαν μυστικά στην Ελλάδα μαζί με συνεργάτες τους (εκ των οποίων κι ένας δικηγόρος) με αποκλειστικό σκοπό να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και να προχωρήσουν το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του.
Η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας (οι οποίοι συνοδεύονταν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα από προσωπική ασφάλεια) κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συναντήθηκαν με τον Βλάσση Τσάκα (το βράδυ έφαγαν μαζί). Ο τελευταίος προσπάθησε με κάθε τρόπο να τους κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα, όταν κάποια στιγμή διέρρευσε ο τόπος διαμονής τους, φρόντισε να τους αλλάξει ξενοδοχείο!
Η πριγκίπισσα Νούρα και ο αδερφός της, πάντως, δεν πρόκειται να μεταβούν απόψε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης. Αρχικά ο Τσάκας, μέσω της συνεργάτιδάς του Χριστίνας Δεληγιάννη, επικοινώνησε χθες το πρωί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας να τους δοθεί σουίτα στο Ολυμπιακό Στάδιο για να φιλοξενηθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.
Από την ΠΑΕ δεν ήταν αρνητικοί στο αίτημα, ωστόσο όταν ζητήθηκε να τους δώσουν τα στοιχεία τους (ονόματα κ.λπ.), προκειμένου να μεριμνήσουν για την ασφαλή παρουσία τους (με σεκιούριτι και αστυνομικούς στο ΟΑΚΑ), η πλευρά του Τσάκα αρνήθηκε και απάντησε «...ευχαριστούμε, αλλά δεν μπορούμε να σας δώσουμε αυτά τα στοιχεία και δεν θα έρθουμε τελικώς στο γήπεδο...», φοβούμενη προφανώς πιθανές διαρροές των ονομάτων των επενδυτών προς τον Τύπο. Κάτι που ενισχύει τις πληροφορίες για παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας στην Αθήνα κι όχι απλών συνεργατών τους...
Οπως αναφέραμε και πιο πάνω, η πριγκίπισσα και ο πρίγκιπας ήρθαν στην Ελλάδα με κύριο σκοπό να βρεθούν από κοντά με τον Τζίγγερ. Κι όπως διέρρεε χθες από την πλευρά του Τσάκα, «...θα καθίσουν όσο χρειαστεί έως ότου συναντηθούν με τον Βαρδινογιάννη...». Πότε θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελέγχου που έχει ξεκινήσει η πλευρά του μεγαλομετόχου ως προς την πιστοποίηση των τραπεζικών εγγυήσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ που του παραδόθηκαν σε φάκελο την προηγούμενη Τετάρτη.
Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης αργίας (Πέμπτη και Παρασκευή) οι τράπεζες στη Σαουδική Αραβία ανοίγουν ξανά σήμερα και ο Τζίγγερ, με τη βοήθεια συνεργατών του, θα προσπαθήσει μέσω του διατραπεζικού συστήματος να αποκτήσει πλήρη εικόνα για το αν όντως τα 15 εκατ. ευρώ υπάρχουν διαθέσιμα για τον Παναθηναϊκό σε τραπεζικό λογαριασμό της National Commercial Bank of Saudi Arabia.
Ανεπισήμως από την πλευρά Βαρδινογιάννη και χθες λεγόταν ότι σε πρώτη φάση τα έγγραφα δείχνουν νόμιμα και πως υπάρχουν κάποιες επαφές, ωστόσο ο Τζίγγερ περιμένει το τελικό «ΟΚ» από τον έλεγχο. Κι αν εν τέλει τα χρήματα «επιβεβαιωθούν», τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και τη Δευτέρα πιθανή συνάντηση με τους νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
«Σιγή ασυρμάτου» και εξώδικο
Εν αντιθέσει με την (άστοχη σε κάθε περίπτωση) τακτική που είχε συνηθίσει τους πάντες το τελευταίο τρίμηνο, με συνεχείς βαρύγδουπες δηλώσεις και εξαγγελίες, ο Βλάσσης Τσάκας επέλεξε από χθες τη... σιγή ασυρμάτου.
Οπως τόνισε, δε, χθες το πρωί -εκτός «αέρα»- στον Ευάγγελο Μίχο και στους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής του Sentra 103,3 «Παλτά και παικταράδες», από εδώ και πέρα θα ακολουθήσει διαφορετική τακτική. «Μέχρι να τελειώσει το θέμα, δεν ξαναμιλάω...» είπε χαρακτηριστικά, κάτι που σε πρώτη φάση το τήρησε, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έμεινε μακριά από δηλώσεις.
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα ο Ελληνας μάνατζερ προχώρησε σε εξώδικη δήλωση πρόσκληση και διαμαρτυρία κατά αθλητικής εφημερίδας «ερυθρόλευκων» αποχρώσεων για το χθεσινό πρωτοσέλιδό της, το οποίο αναφερόταν προς τον ίδιο με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μάλιστα, προχώρησε σε μία λιτή δήλωση προς τον Τύπο, στην οποία ανέφερε: «Η υπομονή έχει τα όριά της, το θράσος όμως ορισμένων είναι απίστευτο Και αυτό είναι η μόνο αρχή».
Στο εν λόγω εξώδικο, ο Τσάκας ανέφερε όλα όσα γράφονταν για τον ίδιο στο πρωτοσέλιδο, τονίζοντας: «Το ως άνω δημοσίευμα είναι εξόχως δυσφημιστικό και υβριστικό για το πρόσωπό μου. Περαιτέρω, θίγει βάναυσα το λαό και ιδιαιτέρως το γυναικείο πληθυσμό της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί δε να προκαλέσει ακόμη και ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
Στη συνέχεια καλεί εντός τριών ημερών «...να μου δοθούν τα στοιχεία του εμπνευστή/συντάκτη του πρωτοσέλιδου...» και ζητά από την εφημερίδα να το ανακαλέσει σε επόμενο φύλλο της...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...