Ρεάλ - Μπάρτσα: «Clasico» σε… μάγισσες και χαρτορίχτρες

Το ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει τον ανταγωνισμό των υπολοίπων κορυφαίων της Ευρώπης, ωστόσο το «clasico»..
παραμένει το πιο καυτό ντέρμπι του πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Δεν είναι μόνο η παραδοσιακή έχθρα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα που μονομαχούν για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν (Σάββατο 10/12, 23.00, ΟΤΕ TV1), όσο για το ότι πρόκειται για τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη που διαθέτουν τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, οι οποίοι καθοδηγούνται από τους κορυφαίους προπονητές του πλανήτη!
Το καλύτερο προϊόν της ισπανικής λίγκας δεν θα μπορούσε παρά να τύχει ανάλογης διαφήμισης από την Πριμέρα Ντιβισιόν, η οποία στο κανάλι της στο Youtube, εκτός από δηλώσεις 100 ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας, έχει επιστρατεύσει ακόμη και γραφολόγους που εξετάζουν τις υπογραφές των σταρ των δύο αντιπάλων Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!
«Η υπογραφή του κάθε ανθρώπου υποδεικνύει τον τρόπο που θέλουν να τον βλέπουν οι άλλοι» εξήγησε η γραφολόγος που εξέτασε τις υπογραφές των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη για την τελευταία τριετία (το 2008 ήταν ο Πορτογάλος της Ρεάλ και τις επόμενες δύο χρονιές ο Αργεντινός της Μπαρτσελόνα).
«Η υπογραφή του Κριστιάνο δείχνει αποφασιστικότητα, δύναμη και αντοχή, ενώ η υπογραφή του Μέσι δείχνει κινήσεις ελεγχόμενες, εγκεφαλικές με προοπτική στο μέλλον» κατέληξε στην ανάλυσή της η γραφολόγος που επιστράτευσε η ισπανική λίγκα για να μετάσχει στη διαφήμιση του απόλυτου ισπανικού ντέρμπι.
Την έβδομη αναμέτρηση των δύο αιωνίων αντιπάλων για το 2011 (είχαν προηγηθεί οι δύο ημιτελικοί για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο τελικοί του Σούπερ Καπ, ο τελικός του Κυπέλλου και ένας αγώνας πρωταθλήματος) διαφημίζουν με ξεχωριστά βίντεο ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 22 «clasico» με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αντρές Ινιέστα από τη Μπαρτσελόνα.
Τα διλήμματα του Ζοζέ Μουρίνιο και του Πεπ Γκουαρδιόλα
Δύο διλήμματα  για… τρεις θέσεις αντιμετωπίζει  ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο. Ο τραυματισμός του Αλβάρο Αλμπελόα τον υποχρεώνει να βρει λύση (εναλλακτική) για το δεξί άκρο της άμυνας αφού ο Σέρχιο Ράμος έχει μετατοπισθεί στο κέντρο της  άμυνας ενώ επιπλέον ο Ρικάρντο Καρβάλιο είναι τραυματίας.
Στη θέση του Αλμπελόα θα χρησιμοποιηθεί είτε ο Γάλλος Λασανά Ντιαρά είτε ο Πορτογάλος Φάμπιο Κοεντράο. Αν ο Γάλλος αγωνισθεί ως δεξί μπακ τότε η τριάδα του κέντρου θα συγκροτείται από τους Τσάμπι Αλόνσο και τους Γερμανούς Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Οζίλ. Σε αντίθετη περίπτωση ο Ντιαρά θα αγωνισθεί στο κέντρο «βγάζοντας» τον Οζίλ από την ενδεκάδα, κάτι πάντως που δεν αρέσει στους οπαδούς της Ρεάλ. Για την κορυφή της επίθεσης ο κ. Μουρίνιο έχει να διαλέξει μεταξύ των Καρίμ Μπενζεμά και Γκονζάλο Ιγκουαΐν με τον Γάλλο να είναι φαβορί για να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Κατά τα άλλα οι βέβαιοι είναι οι Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία και Κριστιάνο Ρονάλντο. 
Ο κ. Πεπ Γκουαρδιόλα  φαίνεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα όχι όμως και στη διάταξη της ομάδας. Η 11άδα της Μπαρτσελόνα αναμένεται να αποτελείται από τους Βαλντές, Αλβες, Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Φάμπρεγας, Μέσι.
Το δίλημμα του καταλανού προπονητή αφορά τη διάταξη της ομάδας. Αν δηλαδή θα αγωνισθεί με το κλασσικό 4-3-3 με τον Φάμπρεγας να αγωνίζεται σαν κρυφό σέντερ φορ και τους Βίγια, Μέσι στα άκρα της επίθεσης ή θα επιλέξει το 3-4-3 με το οποίο έχει παραταχθεί πολλές φορές εφέτος η Μπάρτσα, χωρίς να ηττηθεί ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση την οπισθοφυλακή θα αποτελούν οι Μαστσεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ ενώ ο Αλβες θα ανέβει κάποια μέτρα στο γήπεδο για να γίνει πιο απειλητική από τα άκρα η πρωταθλήτρια Ευρώπη


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...