Dannii Minogue

Η Danielle Jane «Dannii» Minogue γεννήθηκε στη Μελβούρνη από τον Ron Minogue, λογιστή στο επάγγελμα, με Ιρλανδική καταγωγή και την Carol Jones μία χορεύτρια από την..
περιοχή Maesteg της Ουαλίας. Είναι το μικρότερο από τρία παιδιά, την αδερφή της και γνωστή σε όλους μας Kylie και τον αδερφό της Brendan που είναι cameraman ειδήσεων στην Αυστραλία.
Από τα παιδικά χρόνια ξεκίνησε την καριέρα της στην αυστραλιανή τηλεόραση. Στην ηλικία των εφτά ετών, εμφανίστηκε σε αρκετές σαπουνόπερες, μεταξύ των οποίων και τα Skyways και The Sullivans. Το 1981 εντάχθηκε στο εβδομαδιαίο μουσικό πρόγραμμα Young Talent Time. Η Dannii ηχογράφησε τα πρώτα της τραγούδια για το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης επιτυχίας της Madonna, «Material Girl», κάνοντας παράλληλα και κάποιες live εμφανίσεις ανά την Αυστραλία. Παρόλο που τα «Love and Kisses» και «This is It» έκαναν πολύ μεγάλη επιτυχία, η καριέρα της σαν τραγουδίστρια άρχισε να ξεφουσκώνει. Επτά χρόνια αργότερα αποφάσισε να αποχωρήσει από το Young Talent Time και να συνεχίσει την υποκριτική της καριέρα, υποδυόμενη την έφηβη Emma Jackson στη σαπουνόπερα Home and Away, μένοντας όμως στη σειρά μόνο για έναν χρόνο. Παρόλα αυτά, απέδειξε ότι έγινε διάσημη, καθώς προτάθηκε για «Silver Logie», ως η Πιο Διάσημη Ηθοποιός στην Αυστραλιανή Τηλεόραση». Το Σεπτέμβριο του 1988, η Minogue κυκλοφόρησε μια προσωπική συλλογή ρούχων με το όνομα Dannii. Το ενδιαφέρον της για τη μόδα προέκυψε όταν εκείνη βρισκόταν ακόμα στο Young Talent Time, καθώς τα ρούχα που φορούσε στο show ήταν σχεδιασμένα από εκείνη και το κοινό κάθε φορά την επευφημούσε για τις εμφανίσεις της. Μάλιστα, η σειρά των ρούχων αγαπήθηκε τόσο πολύ που κατάφερε να ξεπουληθεί σε δέκα μόλις μέρες. Ακολούθησαν τρεις ακόμα καλοκαιρινές συλλογές το 1989. Το 1990 η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ ζήτησε από τη Dannii να εμφανιστεί στο Royal Variety Show. Η ίδια, φυσικά και παραβρέθηκε, τραγουδώντας την τότε επιτυχία της «Success». Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Minogue έκανε μια μικρή δισκογραφική επιστροφή με το «All I Wanna Do», το οποίο κατάφερε να φτάσει στο Νο 1 του UK Club Hit. Το 2001 το «Who Do You Love Now?» έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία της παγκοσμίως, με το album Neon Nights, να αποτελεί το πιο επιτυχημένο της καριέρας της. Στη Βρετανία έχει καταφέρει να κατέχει δώδεκα πρωτιές σε dance singles, γεγονός που την έκανε την καλύτερη τραγουδίστρια στο UK Upfront Club Chart. Αυτό το διάστημα είναι κριτής στο The X Factor και το Australia’s Got Talent.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Dannii σχετιζόταν με το rapper του group 2 Unlimited, Ray Slijngaard. Το 1994 παντρεύτηκε τον Αυστραλό ηθοποιό Julian McMahon (το γνωστό «ανώμαλο» πλαστικό χειρουργό από το Nip Tuck), τον οποίο γνώρισε το 1991, όταν δούλευε για το Home and Away. Χώρισαν τον επόμενο χρόνο, με την ίδια να δηλώνει σχετικά με το διαζύγιο ότι ήταν «η μεγαλύτερη απογοήτευση και η μεγαλύτερη πτώση» στη ζωή της. Τον Οκτώβριο του 1995 η Minogue πόζαρε γυμνή για το Playboy, σχολιάζοντας την απόφασή της να τσιτσιδωθεί λέγοντας «μόλις τελείωσε ο γάμος μου. Οι περισσότερες γυναίκες πάνε στο κομμωτήριο – εγώ στο Playboy. Διάλεξα το φωτογράφο, την τοποθεσία, το τι θα φορούσα ή δε θα φορούσα και τα πάντα γύρω από τις φωτογραφίες. Το βρήκα πραγματικά απελευθερωτικό, κάτι που μου έδωσε εξουσία.» Το περιοδικό ξεπούλησε μέσα σε τέσσερις μέρες κι έγινε μία από τις πιο ευπώλητες εκδόσεις της Αυστραλίας. Τον Οκτώβριο του 1999 αρραβωνιάστηκε με τον Γαλλο-Καναδό πιλότο της Formula 1, Jacques Villeneuve, αλλά η σχέση τους έληξε το 2001. Στις αρχές του 2002, άρχισε να βγαίνει με το μουσικό παραγωγό και μπασίστα των Bros, Craig Logan, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια ηχογράφησης τραγουδιών για το Neon Lights. Παρόλο που την άνοιξη του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανό αρραβώνα τους, το ζευγάρι χώρισε λίγο πριν μπει το 2003. Από το 2008 βγαίνει με το μοντέλο Kris Smith με τον οποίο έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, αλλά περιμένει να δει τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Στις 9 Ιανουαρίου 2010, μία ανακοίνωση ανέφερε ότι η Dannii είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, το οποίο θα φέρει στον κόσμο το καλοκαίρι αυτού του χρόνου. Η ίδια επιβεβαίωσε την είδηση μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Twitter γράφοντας: «Woo hoo I'm gonna be a mummy! :-)». Το γεγονός πάντως ότι θα γίνει μητέρα δεν εμποδίζει τα επαγγελματικά της σχέδια, καθώς παρόλο που αναμένεται να γεννήσει τον Ιούλιο, επιθυμεί να επιστρέψει στην κριτική επιτροπή του X Factor τον Ιούνιο.
















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...