Kim Cattrall Γιατί είναι διάσημη;

Η Kim Victoria Cattrall, ή αλλιώς το sex machine του Sex & the City κατάγεται από τη Βρετανία, κι αν ακόμα δεν κατάλαβες σε ποια αναφέρομαι, σπεύδω να σε ενημερώσω ότι πρόκειται για τη Samantha Jones της παραπάνω τηλεοπτικής σειράς της HBO και μετέπειτα ταινίας με sequel παρακαλώ.
Η Kim μπορεί να γεννήθηκε στο Mossley Hill του Liverpool, αλλά στην ηλικία των τριών μόλις..

μηνών, μετακόμισε με τους γονείς της στην καναδική πόλη Courtenay, British Columbia. Σε ηλικία 11 ετών επέστρεψε και πάλι στη Βρετανία, λόγω ασθένειας της γιαγιάς της, όπου και πέρασε από κάποιες εξετάσεις με το London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA), πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για τον Καναδά, στα 16 της χρόνια, ώστε να ολοκληρώσει την τελευταία της χρονιά στο γυμνάσιο.
Η καριέρα της ξεκίνησε αμέσως μετά την αποφοίτησή της, το 1972, όταν εγκατέλειψε τον Καναδά για να μετεγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη. Εκεί, παρακολούθησε μαθήματα στο American Academy of Dramatic Arts, υπογράφοντας αμέσως μετά την αποφοίτησή της πενταετές συμβόλαιο με τον σκηνοθέτη Otto Preminger, κάνοντας το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Rosebud, του 1975. Ένα χρόνο αργότερα τα Universal Studios αγόρασαν το συμβόλαιό της, με αποτέλεσμα να παίξει αρκετούς τηλεοπτικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων και αυτόν της Dr. Gabrielle White στη σειρά The Incredible Hulk.
Η παρουσία της στη μικρή οθόνη είχε θετικό αντίκτυπο κι έτσι γρήγορα μεταπήδησε στον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Jack Lemmon στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία Tribute, το 1980. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο Ticket to Heaven. To 1984 έπαιξε στο γνωστό σε όλους και πολυπαιγμένο Police Academy. Το 1985 ήταν η χρονιά που πρωταγωνίστησε σε τρεις ταινίες: Turk 182, City Limits και Hold-Up, όπου στην τελευταία βρισκόταν στο πλευρό του Γάλλου σταρ Jean- Paul Belmondo. Το 1986 τη βρήκε στο πλευρό του Kurt Russell στην ταινία Big Trouble in Little China, αλλά η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1987 με την ταινία Mannequin. Ένας από τους πιο γνωστούς της ρόλους είναι αυτός της Lieutenant Valeris στο Star Trek VI: The Undiscovered Country. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, μάλιστα, η Cattrall συμμετείχε σε μία φωτογράφηση στην άδεια γέφυρα του Enterprise όπου δε φορούσε τίποτα άλλο πέρα από τα Vulcan αυτιά της. Από την άλλη πλευρά ο Leonard Nimoy κατέστρεψε αρκετές από τις φωτογραφίες, φοβούμενος μήπως κάτι τέτοιο έβλαπτε τη φήμη του Star Trek αν έβγαινε στην κυκλοφορία η φωτογράφιση.
Εκτός από τον κινηματογράφο, η Kim έχει ασχοληθεί και με το θέατρο συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων τις: A View from the Bridge, Three Sisters και Wild Honey. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε μέσα από το ρόλο της Samantha Jones, στο Sex and the City, το οποίο ξεκίνησε την προβολή του το 1997. Η αναγνωρισιμότητα αυτή της απέφερε πολλές συμφωνίες μεταξύ των οποίων διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά κι ένα συμβόλαιο συγγραφής βιβλίου για sex μαζί με τον τρίτο σύζυγό της Mark Levinson. Το Sex and the City ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2004 έχοντας 10.6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η επιτυχία όμως δε σταμάτησε εκεί καθώς στις 30 Μαΐου του 2008 κυκλοφόρησε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, κάτι το οποίο γίνεται και φέτος, που κυκλοφορεί το sequel με τις περιπέτειες (ερωτικές και μη) των τεσσάρων φιλενάδων, να λαμβάνουν χώρα σε μεγάλο βαθμό στο Dubai.
Παράλληλα έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες, δίπλα σε νέους, αλλά και παλιούς ηθοποιούς. Το 2009 ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να λάβει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Καναδά, στο Τορόντο. Η τελετή έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2009. Τέλος, έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να υποδυθεί την Κλεοπάτρα στο Αντώνιος & Κλεοπάτρα, σε σκηνοθεσία της Janet Suzman, στο πλευρό του Jeffery Kissoon, ως Αντώνιο, στο θέατρο Playhouse, στο Liverpool τον Οκτώβριο του 2010.
Η προσωπική της ζωή, θα τολμούσε να πει κανείς, ότι δεν απέχει και πολύ από αυτή της Samanta. Ο γάμος της με το Larry Davis από το 1977 έως το 1979 ακυρώθηκε. Ο δεύτερος διήρκησε περισσότερο (από το 1982 έως το 1989) έχοντας στο πλευρό της τον Andre J. Lyson για χάρη του οποίου έζησε στη Φρανκφούρτη και έμαθε να μιλά πολύ καλά γερμανικά, τα οποία παραδέχτηκε ότι έχει ξεχάσει με την πάροδο των χρόνων. Μετά από ένα μακρύ διάστημα αποχής από το γάμο, η Kim παντρεύτηκε τον Mark Levinson. με τον οποίο συνέγραψε το 2002 το βιβλίο Satisfaction: The Art of the Female Orgasm. Στο ερωτικό της βιογραφικό περιλαμβάνονται επίσης οι εξής: Pierre Trudeau (Καναδός πρωθυπουργός), Daniel Benzali (ηθοποιός), Gerald Casale (μουσικός του group Devo), Bernard- Henri Levy και Alexander Siddig.


















πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...