Συρία: Πέντε νεκροί στρατιώτες σε μάχες με λιποτάκτες

Πέντε στρατιώτες του τακτικού στρατού της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, σε μάχες με λιποτάκτες στην επαρχία Χομς, εστία της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων..


"Πέντε στρατιώτες των τακτικών συριακών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και 13 τραυματίσθηκαν σε μάχες με ομάδες λιποτακτών στο χωριό Αλ-Ζιράα κοντά στο Κουσέιρ", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.


Χθες, Κυριακή οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Πέντε εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους στις τοποθεσίες Ντούμα, Σάκμπα, Ταλφίτα και Τζισρίν στην επαρχία της Δαμασκού. Δύο άλλοι σκοτώθηκαν στο Ιντλέμπ (βορειοδυτική Συρία) και ένας άμαχος έχασε τη ζωή του στη Χομς.


Εξάλλου τα πτώματα δύο προσώπων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους στα γραφεία των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, παραδόθηκαν χθες, Κυριακή, στους οικείους τους στη Ντούμα, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Δαμασκό.


Το πτώμα ενός τρίτου προσώπου, το οποίο είχε σκοτωθεί την περασμένη Δευτέρα, παραδόθηκε στην οικογένειά του στο χωριό Αλ-Σιφουνίγε (κοντά στη Ντούμα).


Η Δαμασκός απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα ένα νέο αραβικό σχέδιο για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία το οποίο προβλέπει μια μεταβίβαση εξουσιών του προέδρου Άσαντ στον αντιπρόεδρό του και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


Βάσει του σχεδίου, ο Άσαντ θα μεταβιβάσει "αρμοδιότητες στον αντιπρόεδρο για να συνδιαλλαγεί με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας" η οποία ζητείται "να σχηματισθεί μέσα σε δύο μήνες", σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που αναγνώστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, τον σεΐχη Χαμάντ Μπεν Τζάσεμ Μπεν Τζαμπρ Αλ-Θάνι, έπειτα από μια υπουργική σύνοδο στο Κάιρο που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...