Πνίγηκε μέσα στα... Πηγάδια

Στην Ξάνθη κόλλησε ο τίτλος για τον Ολυμπιακό... Οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμα ένα παιχνίδι μέσα στο 2012 κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» και η τοπική ομάδα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Νίκησε με 1-0 τους Πειραιώτες, συμπληρώνοντας 10 ματς αήττητη..
Ενα αποτέλεσμα που φέρνει τον Ολυμπιακό σε μειονεκτική θέση στην υπόθεση τίτλος, αλλά κυρίως απέδειξε ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός».
Παραμονές του αγώνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ότι οι απουσίες των πρωταθλητών (Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας, Μόνχε) δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για τις εμφανίσεις της ομάδας, αλλά μάλλον ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να βρει μια πειστική δικαιολογία για να εξηγήσει τους λόγους που ο Ολυμπιακός σέρνεται μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Το σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χαρακτηρίσει «τελικό» το χθεσινό ματς και είχαν δώσει όρκο για τη νίκη, αλλά μάλλον οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια. Γιατί μόνο παθιασμένοι και αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς δεν παρουσιάστηκαν στα Πηγάδια και άφησαν το πρώτο ημίχρονο ανεκμετάλλευτο, όπου είχαν μόλις δύο... υποψίες ευκαιρίας.
Και στο β' ημίχρονο πάλι χαλαρά μπήκαν στο γήπεδο, μέχρι το 52', όπου ο Βλαχοδήμος, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο των Πειραιωτών, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Βασιλακάκη και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι», υπό το φάσμα της ήττας, άρχισαν να πιέζουν και να τρέχουν, αλλά για ακόμα μία φορά έχασαν κλασικές ευκαιρίες (58' Φετφατζίδης, 67' Μανιάτης, 68', 80' Ντιόγκο, 81' Αμπντούν, 87' Πάντελιτς), ενώ και ο διαιτητής Κωνσταντινέας τούς στέρησε ένα κλασικό πέναλτι σε τράβηγμα του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ μέσα στην περιοχή.
Ομως αντί οι πρωταθλητές να τα βάζουν με την τύχη τους (ή την ανικανότητά τους, γιατί σύμπτωση που επαναλαμβάνεται σταματάει να είναι σύμπτωση) ή με των περιορισμένων δυνατοτήτων Μεσσήνιο ρέφερι, καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Σε αυτό το σημείο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τη μέτρια εικόνα της ομάδας του, αν και τα ανησυχητικά μηνύματα τα έχει πάρει εδώ και καιρό. Και σίγουρα σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύεται πως αρκετοί παίχτες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.
Ο δραστήριος Αμπντούν, όποτε βρέθηκε σε θέση βολής, «λύγισε» από το άγχος, ο Ντιόγκο βρέθηκε τετ α τετ με τον Βιβιανί και πάτησε την μπάλα (!), δείχνοντας ότι δεν το έχει το γκολ, ενώ ο Μαρκάνο είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνά του. Οπως και κάποιοι άλλοι διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος (Φουστέρ, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Τοροσίδης), με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει χάσει τη φρεσκάδα του και τους αυτοματισμούς του και να παρουσιάζει αυτή την κακή εικόνα.
Στον αντίποδα, η Ξάνθη έπαιξε πολύ έξυπνα και «χτύπησε» στις αδυναμίες του αντιπάλου της. Χωρίς να εντυπωσιάσει, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και εφάρμοσε το σύστημα των αντεπιθέσεων με τους Μαρκόφσκι και Βλαχοδήμο. Ο Ολυμπιακός ζητάει πέναλτι και σε μια φάση στο 26', όταν ο Μανιάτης βρέθηκε στο έδαφος από τον Βασιλακάκη.
Σε κακό δαίμονα εξελίσσεται για τον Ολυμπιακό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς και πέρυσι ως προπονητής του Ηρακλή τον είχε κερδίσει 2-1.
Το πρόσωπο
Ανίκητος ήταν ο Ζοντί Βιβιανί στο χθεσινό παιχνίδι και με τις αποκρούσεις του χάρισε στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη. Στα τελευταία λεπτά πραγματοποίησε τρεις σωτήριες επεμβάσεις, ενώ σε όλο το 90λεπτο προσέφερε ασφάλεια στους συμπαίχτες του.
Oι επόμενες αγωνιστικές
SKODA ΞΑΝΘΗ: Με ΟΦΗ (εκτός), στις 28/1, με ΑΡΗ (εντός), στις 5/2, με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (εκτός), στις 11/2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με ΕΡΓΟΤΕΛΗ (εντός), στις 28/1, με ΠΑΟΚ (εκτός), στις 5/2, με ΑΕΚ (εντός), στις 12/2
Ερχονται αλλαγές στο ρόστερ
Φορμίκα και Κάρολ σε πρώτο πλάνο...
Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει αλλαγή προσώπων στη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό, καθώς ο Κοστάντσο θα λύσει το συμβόλαιό του και ο Κάρολ θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Εκτός του Βορειοϊρλανού πορτιέρο, οι Πειραιώτες ψάχνουν και για έναν μεσοεπιθετικό, αφού και στην Ξάνθη αποδείχθηκε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο γκολ.
Πρώτο φαβορί για να αποκτηθεί είναι ο Αργεντινός Φορμίκα της Μπλάκμπερν. Ο αγγλικός σύλλογος τον παραχωρεί δανεικό μέχρι το καλοκαίρι και μετά να μπει οψιόν αγοράς, ενώ ο παίχτης έχει συλλέξει πολύ καλές πληροφορίες για τον Ολυμπιακό από τον αδελφό του που αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης.
Στα 11 βήματα ο... Κωνσταντινέας
Εβραζαν στον Ολυμπιακό με τον διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα για το πεντακάθαρο πέναλτι που δεν καταλόγισε σε τράβηγμα του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ στο 91ο λεπτό?
Διοικητικοί κύκλοι των «ερυθρολεύκων» ανέφεραν ότι πρόκειται «για αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και του πρωταθλήματος!»
Παράλληλα σημείωναν: «Δεν μας ενδιαφέρει ένας νέος αποκλεισμός διαιτητή! Φαίνεται ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν ενδιαφέρονται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα παίζουν κανονικοί πρωταθλητές, παρά χρεοκοπημένοι, περιστασιακοί και καμηλιέρηδες?».
Εξω φρενών ήταν κι ο Σάββας Θεοδωρίδης: «Για όλα φταίει ο Πιλάβιος κι η ΚΕΔ που θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους. Ο κ. Μαρινάκης δεν αξίζει να επενδύει τα λεφτά του σε αυτό το πρωτάθλημα, γιατί επενδύοντας στον Ολυμπιακό αναβαθμίζει και όλο αυτό το πρωτάθλημα. Ας τα δίνει στους άπορους καλύτερα».
Ο Τοροσίδης από την άλλη ήταν επίσης? τρελαμένος και εξηγούσε στους ανθρώπους της Ξάνθης ότι ήταν πέναλτι η φάση και δεν έπεσε μόνος του.
«Χάσαμε και φεύγουμε από ένα παιχνίδι χωρίς να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς και αυτό είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Η Ξάνθη είναι σε πολύ καλή φάση, αλλά σήμερα σίγουρα δεν μας απείλησε. Νομίζω ότι έχουμε κάνει σήμερα το καλύτερο παιχνίδι μας μέσα στο 2012. Οι παίκτες μου, όταν σε ένα ματς βρεθούν πίσω στο σκορ, αγχώνονται ότι μπορεί η ομάδα να υποχωρήσει στη βαθμολογία. Εχουμε κι άλλα ματς μπροστά μας και θα επιδιώξουμε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε», τόνισε μετά τον αγώνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε...
Αντιθέτως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν πανευτυχής!
«Ημασταν καλοί, συγκεντρωμένοι και είχαμε έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική μέρα, όλα αυτά συνετέλεσαν να φτάσουμε στη νίκη. Κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την είσοδο του Ντιόγκο και την αλλαγή πλάνων του Ολυμπιακού, παρ' όλα αυτά τα καταφέραμε. Τέτοιες νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους δίνουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι όλοι! Είδα ότι τα παιδιά το πίστευαν και το ήθελαν πολύ να φτάσουν στην επιτυχία! Είμαι ευχαριστημένος παρά το γεγονός ότι την Τρίτη σε αυτό το γήπεδο αποκλειστήκαμε από τον θεσμό του Κυπέλλου». Ο σκόρερ Βλαχοδήμος τόνισε: «Ηταν σημαντική νίκη τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, επειδή πέτυχα το γκολ. Δεν φοβηθήκαμε. Μπήκαμε χωρίς άγχος στον αγώνα και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς».
Στο μεταξύ, δύο εκδοχές δόθηκαν για το μικρής έκτασης επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ιμπαγάσα? Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι ο βοηθός του Ουζουνίδη, Καρυπίδης, προέβη σε χειρονομία προς τον Παντέλιτς κι ο δεύτερος μαζί με τον Ιμπαγάσα πιάστηκαν στα χέρια μαζί του, ενώ από την Ξάνθη είπαν ότι ενώ ο Ουζουνίδης κατευθυνόταν προς τον Βαλβέρδε για να ανταλλάξει μαζί του χειραψία ο Ιμπαγάσα τον πλησίασε και του μίλησε σε έντονο ύφος κι ο Καρυπίδης προσπάθησε να προστατέψει τον προπονητή της Ξάνθης. Σε κάθε περίπτωση το επεισόδιο έλαβε γρήγορα τέλος.?
Γ. ΛΑΒΔΑΣ



 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...