ΠΑΟΚ Ο επιμένων νικά με... ελληνικά



Ο ΠΑΟΚ ξεπερνάει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, συμπλήρωσε 13 παιχνίδια αήττητος (9 νίκες και 4 ισοπαλίες) σε όλες τις διοργανώσεις, έβγαλε χωρίς απώλειες ένα εξαήμερο με τρία παιχνίδια, καθώς κέρδισε Εργοτέλη, ΑΕΚ και Πανιώνιο στην Τούμπα (κάτι που δεν έχει ξανακάνει) και ετοιμάζεται για την επόμενη «καυτή» τριάδα αγώνων (Ατρόμητος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).
Προχθές το βράδυ ο ΠΑΟΚ δεν..
συνάντησε πολλές δυσκολίες από τον Πανιώνιο και το τελικό 1-0 μάλλον τον αδικεί, καθώς με την εμφάνισή στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του (πολύ καλού) Μιχάλη Βοσκάκη.
Ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» κι αυτό το παιχνίδι ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης, με ένα ωραίο γκολ στο 10'. Μπορεί ο Ακης Μάντζιος να είπε ότι «άλλες 10 φορές να το δοκιμάσει, δεν θα το ξανακάνει», ωστόσο η ιστορία έγραψε ότι ο Κλάους έδωσε άλλο ένα τρίποντο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος, αφού δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς, έδωσε στο τελευταίο ημίωρο λίγο χώρο στον Πανιώνιο, αλλά ο Γλύκος έβγαλε ένα ακόμη παιχνίδι ξεκούραστα.
Ο Μπόλονι βρήκε το Σάββατο την ευκαιρία να δώσει μια ανάσα στον Πάμπλο Γκαρσία, που έμεινε στον πάγκο, αλλά και στον Τσιρίλο, που τέθηκε εκτός αποστολής, για να τους έχει φρέσκους μεθαύριο (5 μ.μ.) στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Οι περίπου 10.000 φίλοι του ΠΑΟΚ που πήγαν στην Τούμπα χάρηκαν για τη νέα νίκη της ομάδας τους, αλλά και για το γεγονός ότι είδαν και πάλι μια «ελληνική» ομάδα. Ο «Δικέφαλος» τελείωσε το παιχνίδι με 9 Ελληνες παίκτες κι ένας απ΄ αυτούς ήταν κι ο Δημήτρης Πόποβιτς, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 10 ημερών, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στην Τούμπα, περνώντας στο παιχνίδι στο 76'.
«Ηθελα να κάνω ένα δώρο στον Πόποβιτς, αλλά και να στείλω ένα μήνυμα στις ακαδημίες μας. Ανοίγουμε την πόρτα, τους δείχνουμε τον δρόμο, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό που πρωταρχικά ζητώ από αυτούς είναι να έχουν τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ και της Θύρας 4, γιατί έτσι μπορούν να προχωρήσουν», σχολίασε ο Λάζλο Μπόλονι, που μετά τον Σταφυλίδη, έριξε στα βαθιά έναν ακόμη από την Κ20 κι ακολουθούν κι άλλοι.
Ο Ρουμάνος έχει ήδη χρίσει βασικό τερματοφύλακα τον 25χρονο Γλύκο, ενώ το Σάββατο χρησιμοποίησε και τον 21χρονο Κατσικά, ο οποίος «θα παίζει όποτε υπάρχει ευκαιρία, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει μελλοντικά».
Ο Μπόλονι περιμένει βέβαια και μεταγραφική ενίσχυση. «Εχουμε τρεις προτάσεις για παίκτες που μπορούν να παίξουν άμεσα, ενώ κοιτάμε και κάποιους νέους από το εξωτερικό. Πρέπει να κάνουμε 2-3 μέρες υπομονή», τόνισε ο Ρουμάνος, που δεν θέλησε να γίνει πιο σαφής. «Είναι εδώ η γυναίκα μου, αύριο θα πάμε στο μουσείο και πρέπει να πλύνω και το αυτοκίνητο, γι΄ αυτό πρέπει να σας χαιρετήσω», πρόσθεσε ο χιουμορίστας προπονητής του ΠΑΟΚ, όταν κατάλαβε ότι θα ερωτηθεί για τις μεταγραφές.
Το βέβαιο είναι ότι γίνεται ακόμη συζήτηση για το αν θα αποκτηθεί ο Νιμανί, ενώ στην ατζέντα είναι και το όνομα του Λεάλ, τον οποίο θέλει να παραχωρήσει ο Εργοτέλης, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δίνει χρήματα για μεταγραφή.
Από την άλλη, ο Πανιώνιος ασχολείται ήδη με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού. «Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο, στο πρωτάθλημα δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσουμε», υποστήριξε ο Μάντζιος, που δικαιολογείται να λέει ότι «χάσαμε παίκτες, έχουμε πολλούς νεαρούς, αλλά η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο». Τον επιβεβαίωσε η εικόνα της ομάδας του και στην Τούμπα. ?
Tο πρόσωπο
Στα 23 του χρόνια ο Στέφανος Αθανασιάδης κέρδισε φανέλα βασικού και είναι πλέον η «δύναμη πυρός» του ΠΑΟΚ.

Ο Κλάους μετρά ήδη 12 γκολ σε 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και στο πρόσωπό του ο ΠΑΟΚ βρήκε σε τιμή ευκαιρίας τον άνθρωπο, που έχει τον τρόπο να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και να του χαρίζει νίκες.
Οι επόμενες αγωνιστικές
ΠΑΟΚ: Με ΑΕΚ (εκτός), στις 29/1, με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (εντός), στις 5/2, με ΟΦΗ (εκτός), στις 12/2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με ΚΕΡΚΥΡΑ (εντός), στις 28/1, με ΑΕΚ (εκτός), στις 5/2, με ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (εντός), στις 11/2
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...