«Ξέρουμε τι κάνουμε», λένε στη Mercedes

 Οι άνθρωποι της Mercedes AMG Petronas έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν το νέο τους μονοθέσιο στις πρώτες χειμερινές δοκιμές..
εξέλιξης που θα γίνουν από τις 7 ως και τις 10 Φεβρουαρίου στην πίστα της Jerez, αλλά να περιμένουν μέχρι τις δοκιμές της Catalunya που θα γίνουν το τελευταίο 10ήμερο του μηνός ώστε να παρουσιάσουν το νέο τους «όπλο».
Οι άνθρωποι της Mercedes AMG Petronas έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν το νέο τους μονοθέσιο στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα γίνουν από τις 7 ως και τις 10 Φεβρουαρίου στην πίστα της Jerez, αλλά να περιμένουν μέχρι τις δοκιμές της Catalunya που θα γίνουν το τελευταίο 10ήμερο του μηνός ώστε να παρουσιάσουν το νέο τους «όπλο».
Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και μήνες, με τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν ότι ο επιπλέον χρόνος στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου στο εργοστάσιο είναι πολύτιμος και πιθανώς πιο χρήσιμος από όση δουλειά θα μπορούσε να γίνει στην Jerez.
Mιλώντας στο περιοδικό Autosport, o αντιπρόεδρος της Mercedes Benz Motorsport, Norbert Haug, ανέλυσε το σκεπτικό αυτής της απόφασης: «Αν έχεις ένα χρονικό πλαίσιο μισού έτους για να για να εξελίξεις ένα μονοθέσιο, οι 10 ημέρες μπορεί να είναι κρίσιμες. Αυτή ήταν η απόφασή μας. Θέλουμε να πάμε στις δοκιμές με το κανονικό μονοθέσιο, που θα είναι τελειωμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε χρόνο για εξέλιξη. Τονίζω ότι είναι συνειδητή απόφαση. Ξέρω ότι όλες οι άλλες ομάδες θα έχουν τα νέα μονοθέσιά τους στη Jerez αλλά αυτό που κάνουμε εμείς δεν είναι ασυνήθιστο. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι άλλες ομάδες έχουν διαφορετικά πλάνα και θα είναι έτοιμες στο πρώτο τεστ. Εμείς δεν έχουμε καθυστερήσει, απλώς ακολουθούμε τη διαδικασία μας και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».
Στις δοκιμές της Jerez, Ο Michael Schumacher και ο Nico Rosberg θα δουλέψουν με το περσινό μονοθέσιο και θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν διάφορα εξαρτήματα καθώς επίσης και τα νέα ελαστικά της Pirelli.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...